Αρκαδομαγειρέματα | Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και φέτα

του σεφ Κυριάκου Ντελόπουλου

ΥΛΙΚΑ



– 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκίτσες (σπάλα ή λαιμό)
– 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
– 1 ποτήρι κρασί λευκό
– 5 πιπεριές τρίχρωμες
– Φέτα 200 γρ.
– ¾ φλιτζανιούελαιόλαδο
– 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ρίγανη
– αλάτι
– πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα από ολες τις πλευρές. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι καυτό νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του. Ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και σωτάρουμε για 5 λεπτά.

Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και λεμόνι για να πάρουν μία βράση και τελευταία ρίχνουμε την φέτα. Σερβίρουμε την τηγανιά με πατάτες κομμένες σε ροδέλες ή σκέτη.

Καλή σας όρεξη!!

Προηγούμενο άρθροΤρίπολη| Άδεια χρήσης δρόμου για εκφόρτωση ξυλείας
Επόμενο άρθροΚλείσιμο δρόμου στην Τρίπολη λόγω εργασιών κατεδάφισης κτιρίου
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5