Αν.Υπουργός Περιβάλλοντος: Αν δεν μειώσουμε τα σκουπίδια μας θα τα χρυσοπληρώνουμε (vid, ph)

Σύσκεψη στην Τρίπολη υπό την Προεδρία του κ. Τσιρώνη για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Τρίπολης

Για σκανδαλώδη- παρελκυστική πολιτική κατηγόρησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί δεν έχει δώσει τόσα χρόνια λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.



Προς την κατεύθυνση να πάνε τα σκουπίδια και σε άλλους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι μόνο στο Λεβίδι αν και δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένος άλλος χώρος

Την ανάγκη μείωσης του όγκου των απορριμμάτων επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, κάτι που είπε και το πρωί στη συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του, στο Αποστολοπούλειο Κέντρο της Τρίπολης αργά το απόγευμα της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου. Αφού άκουσε, στην τρίωρη σύσκεψη, τόσο το Δήμαρχο της Τρίπολης όσο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Δημάρχους άλλων δήμων της Περιφέρειας, Περιφερειακούς Συμβούλους καθώς και εκπροσώπους περιοχών της ευρύτερης περιοχής του Δ.Τρίπολης τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι της λογικής του “αποφασίζομεν και διατάζομεν” και εκείνο που θα βοηθήσει είναι να αρχίσουμε τη διαλογή στην πηγή ώστε να μην υπάρχει τόσος όγκος απορριμμάτων αλλιώς θα χρυσοπληρώνουμε τα σκουπίδια σε κάποιον εργολάβο.

Για το θέμα της Τρίπολης κάλεσε τους Δημάρχους των άλλων περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δεχθούν κάποιες ποσότητες απορριμμάτων, ενώ είπε πως θα ζητήσει και από την κα. Δούρου να πάρει και η Αττική κάποιες ποσότητες, αλλά πρώτα πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη οι δήμαρχοι των όμορων περιοχών. Επίσης κάλεσε και τους κατοίκους του Λεβιδίου να πράξουν το ίδιο αφού τα απορρίμματα τα παράγουμε εμείς οι ίδιοι και τώρα δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση.

Επίσης κατηγόρησε, με βάση και τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη από τους δημάρχους, την Περιφέρεια για σκανδαλώδη- παρελκυστική πολιτική, υπό την έννοια, όπως εξήγησε στις δηλώσεις τους πως έχει καθυστερήσει να δοθεί λύση παρά το γεγονός ότι έχει την αρμοδιότητα η Περιφέρεια εδώ και πολύ καιρό.

Ακόμα ανέφερε πως θα πρέπει όντως να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ανακύκλωσης και σε αυτό φέρουν ευθύνη και οι προηγούμενες διοικήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος γιατί ο οργανισμός ανακύκλωσης που υπάρχει σε αυτό δεν λειτούργησε στο βαθμό που θα έπρεπε.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Υπουργού και τόνισε πως τα θύματα είναι οι δήμοι και οι πολίτες σε αυτήν την ιστορία και επεσήμανε πως θα βρεθεί λύση να πάνε τα σκουπίδια όχι μόνο στο Λεβίδι αλλά και σε άλλες περιοχές ενώ στην πορεία θα προχωρήσουν το θέμα της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων αρκεί να βοηθήσουν και οι πολίτες. Τέλος επεσήμανε πως δεν μπορεί να μιλήσει τη δεδομένη στιγμή, γιατί δεν είναι το ζητούμενο, για το αν φταίει ή όχι η Περιφέρεια.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού και του δημάρχου μετά το τέλος της σύσκεψης στο Πνευματικό κέντρο της Τρίπολης στο βίντεο.

Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΜε στόχο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τα σκουπίδια ήρθε στην Τρίπολη ο Υπ. Περιβάλλοντος (vd)
Επόμενο άρθρο400 μαθητές της Αρκαδίας γνώρισαν από κοντά τα μυστικά της Άρσης Βαρών