Σήμερα τα αποτελέσματα πιστοποίησης για τους αποφοίτους των ΙΕΚ (ήχος)

Γιάννης Κατσίρης: Συγκροτήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και η επιτροπή για την σύνδεση της εκπαίδευσης- κατάρτισης με την αγορά εργασίας

Από το απόγευμα σήμερα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης και Κατάρτισης αλλά και στα κατά τόπους ΙΕΚ τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης για τους αποφοίτους των ΙΕΚ της χώρας. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξετάστηκαν 525 απόφοιτοι, ενώ πανελλαδικά οι εξεταζόμενοι ήταν 15 χιλιάδες. Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης Γιάννης Κατσίρης μίλησε στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” τόσο για τα αποτελέσματα όσο και για την ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.



 Μία επιτροπή που έχει σκοπό να διασυνδέσει την εκπαίδευση και κατάρτιση με την αγορά εργασίας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό την περίοδο που διανύουμε.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ μίλησε για την εκπαίδευση που παρέχουν πλέον τα 3 ΙΕΚ που λειτουργούν στην Αρκαδία και τόνισε πως γενικότερα η εποχή επιβάλλει τη στροφή προς την τεχνική εκπαίδευση.

Με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου αλλά και του πρώην Δημοτικού Συμβούλου σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Τρίπολης με τα απορρίμματα και τόνισε πως οι πολίτες έχουν δίκιο, ενώ για την Περιφέρεια ανέφερε πως προσωρινά έστω δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κατσίρη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση από το ΤΕΕ Πελοποννήσου για τα σκουπίδια της Τρίπολης
Επόμενο άρθροΟι μαθητές της Τρίπολης στους δρόμους για τα σκουπίδια! (ph, vid)