Ανοιχτή συζήτηση για την Δημοκρατία στο Οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου Πελ/σου

Ομιλητής ο οικονομολόγος και συγγραφέας Νίκος Κυριαζής

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις απειλές και τις ευκαιρίες για τη δημοκρατία και το ερώτημα της άμεσης δημοκρατίας, με ομιλητή τον διακεκριμένο οικονομολόγο και συγγραφέα Νίκο Κυριαζή, διοργανώνει το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Τρίτη 10 Μαρτίου (ώρα 18:00).



Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του καθηγητή του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτη Λιαργκόβα, ο Νίκος Κυριαζής θα αναφερθεί στις διαφορές  ανάμεσα στην άμεση και έμμεση δημοκρατία, ενώ θα συζητηθεί το κατά πόσο δημοκρατική είναι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σύγκριση με άλλες χώρες και ομοσπονδίες.
Ο Νίκος Κυριαζής υπήρξε σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δύο φορές σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Γεννηματά, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπ. Προεδρίας (με Υπουργό τον Α. Πεπονή, 1993-1994), καθηγητής των Πανεπιστημίων Harvard και Trier Γερμανίας και σήμερα  είναι καθηγητής και πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Για τη συνολική του προσφορά στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τον τίμησε με το ανώτατο παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.
Το επιστημονικό του έργο, το οποίο έχει μεταφρασθεί σε 8 γλώσσες, ακόμα και Ιαπωνικά, περιλαμβάνει 7 βιβλία, 40 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά journals και πάνω  από 300 στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Ως συγγραφέας έχει εκδώσει 17 μυθιστορήματα και μια ποιητική συλλογή. 
Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Κυριαζής είναι γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας και πολυβραβευμένου συγγραφέα Κώστα Κυριαζή, ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Έθνος» και της δημοσιογράφου Άρτεμης Κυριαζή, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος Αθηναίων το 1975.
Σήμερα ο Νίκος Κυριαζής είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου «Κώστας Κυριαζής», το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους της οικογένειας.
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: Τρίτη 10 Μαρτίου
Ώρα: 18:00
Χώρος: Αμφιθέατρο του  Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Είσοδος: ελεύθερη για το κοινό
 
 

Προηγούμενο άρθρο6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο
Επόμενο άρθροΑποστρατεύεται ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Ηλίας Γεωργόπουλος
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5