Kαταστροφές σε χωριά της Μεγαλόπολης από την κακοκαιρία – Αυτοψία Γιαννακούρα (vid, ph)

Χωριά όπως η Λυκόσουρα, η Βάστα, οι Κάτω Καρυές, το Ίσαρη,  χωριά δηλαδή γύρω από το Λύκαιο Όρος “χτυπήθηκαν” από τις ισχυρές καταιγίδες των προηγούμενων ημερών.

Άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας για αποκατάσταση των ζημιών, αφού έχουν κοπεί κεντρικοί δρόμοι χωριών και έχουν “φουσκώσει” ποτάμια 



Μεγάλες ζημιές υπέστησαν από την τελευταία κακοκαιρία και τις ισχυρές καταιγίδες χωριά γύρω από το Λύκαιο Όρος στο Δήμο Μεγαλόπολης. Η κακοκαιρία ήταν πρωτοφανής όπως μάς είπαν κάτοικοι των χωριών αλλά και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βλασόγιαννης και έτσι οι ζημιές κυρίως στους δρόμους από τις κατολισθήσεις και τις πτώσεις δέντρων και βράχων είναι μεγάλες.

Επίσης ο ποτάμος Καστρίτης “φούσκωσε” με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια γύρω από αυτόν αλλά και να κοπούν σημεία του κεντρικού δρόμου από Κάτω Καρυές προς Μεγαλόπολη και με κίνδυνο για το γεφύρι που υπάρχει εκεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα χωριά που υπέστησαν ζημιές, μαζί με τεχνικούς για να δουν από κοντά τις καταστροφές και να προγραμματίσουν άμεσα τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών τόσο στον ποταμό Καστρίτη όσο και στο κομμάτι έξω από το χωριό της Λυκόσουρας, όπου έχει κοπεί ο δρόμος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννακούρας τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των πολιτών και των δήμων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ώστε να μην δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των πολιτών. Από αύριο κιόλας, όπως σημείωσε, θα σταλούν οι μηχανικοί για να ξεκινήσουν οι εργασίες, αφού η αποκατάσταση θα πρέπει να γίνει πριν “χτυπήσει” και νέα κακοκαιρία.

Δείτε βίντεο με την αυτοψία του κ. Γιαννακούρα και τις δηλώσεις που έγιναν καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις ζημιές σε Βάστα, Λυκόσουρα και Κάτω Καρυές.

Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΔ.Κατσής: Στόχος η Βόρεια Κυνουρία να γίνει τουριστικός προορισμός! Το σχέδιο μας (ήχος)
Επόμενο άρθροΆντρια Ράστη: Η πρώτη (νέο τραγούδι)