Εύη Τατούλη:Το κάστανο μπορεί να αποτελέσει μεγάλη επενδυτική ευκαιρία για την ορεινή Κυνουρία (vid)

Αναγκαία η σύσταση μίας ομάδας καστανοπαραγωγών

Σε ημερίδα με θέμα “Την Καλλιέργεια της Καστανιάς στην Αρκαδία: Προστασία, Προοπτικές, Μεταποίηση” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας με εμπνευστή το γεωπόνο Μαρίνο Παινέση και με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών, βρέθηκε η Πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη. Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα. Τατούλη ανέφερε πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν με τις ασθένειες, όπως το έλκος της καστανιάς, το  κάστανο της περιοχής της Κυνουρίας μπορεί να αποτελέσει μεγάλη επενδυτική ευκαιρία.



Μάλιστα τόνισε πως λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στη γειτονική Ιταλία, που αναγκάζεται να εισάγει κάστανα, μπορούν με δεδομένο αυτό να εκμεταλλευτούν το προϊόν τους και να προχωρήσουν και στην καθετοποίηση της παραγωγής, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν να υπάρξουν και κινήσει για βιολογικές καλλιέργειες, αν και όπως σημείωσε αυτό θα το πουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Πρότεινε δε να συσταθεί και μία ομάδα καστανοπαραγωγών ώστε να είναι πιο εύκολη η σύνταξη και υποβολή ενός επενδυτικού σχεδίου για την καθετοποίηση της παραγωγής, αφού το κάστανο έχει πολλές προοπτικές κυρίως όταν μεταποιηθεί.

Δήλωσε τέλος πως θα είναι αρωγός στην νέα προσπάθεια που εκκίνησε με την διοργάνωση της ημερίδας και στο πλευρό των κατοίκων σε ό,τι χρειαστούν.

Δείτε στο βίντεο το σύντομο χαιρετισμό της κας. Τατούλη στην ημερίδα.

 

Προηγούμενο άρθροΤί περιλάμβανε η αγωνιστική δράση του Σαββάτου στα τοπικά πρωταθλήματα
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στην Τρίπολη: Η βιοποικιλότητα πρόκληση για τον φαρμακοποιό (vid, ph)