Εκδήλωση στην Τρίπολη: Η βιοποικιλότητα πρόκληση για τον φαρμακοποιό (vid, ph)

Παρών και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος

Η βιοποικιλότητα της χώρας μας και η πρόκληση που αυτή αποτελεί για τους Έλληνς φαρμακοποιούς ήταν το θέμα της επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσαν από κοινού οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Αργολίδας σε καφετέρια της Τρίπολης το μεσημέρι της Κυριακής 29 Μαρτίου. Προσκεκλημένος και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ.Λουράντος που μίλησε στην εκδήλωση για τα θέματα που αφορούν τους φαρμακοποιούς και έχουν να κάνουν, όπως χαρακτηριστικά είπε, με την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων.



Ο ρόλος των βοτάνων για τους φαρμακοποιούς αναλύθηκε από τον καθηγητή φαρμακογνωσίας Λέανδρο Σκαλτσούνη και μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι στη χώρα μας η ποικιλία των βοτάνων είναι τόσο μεγάλη που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε φυτικής προέλευσης φάρμακα και καλλυντικά.

Για την ημερίδα μίλησε και η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας Κική Φράγκου τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό καθηγητές να επισκέπτονται την επαρχία και να ενημερώνουν τους φαρμακοποιούς για διάφορα θέματα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις κατά σειρά των:Κ.Λουράντου, Λ.Σκαλτσούνη και Κ.Φράγκου

Προηγούμενο άρθροΕύη Τατούλη:Το κάστανο μπορεί να αποτελέσει μεγάλη επενδυτική ευκαιρία για την ορεινή Κυνουρία (vid)
Επόμενο άρθροΟδηγώντας στο νέο δρόμο προς Άστρος και επιστροφή (vid)