Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα για την καλλιέργεια της καστανιάς στον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας (vid, ph)

Πρόταση να γίνει η Τρίπολη η καστανούπολη της χώρας

Μεγάλη απήχηση είχε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας μετά από πρωτοβουλία του γεωπόνου Μαρίνου Παινέση και στην οποία μίλησαν διακεκριμένοι καθηγητές για διάφορα ζητήματα που άπτονται της καλλιέργειας της καστανιάς, τα προβλήματα που υπάρχουν και κυρίως για τις ασθένειες, όπως το έλκος, αλλά και τα έντομα που προκαλούν μεγάλες καταστροφές σε ολόκληρους καστανεώνες, κάτι που έχει συμβεί στην γειτονική μας Ιταλία.



Καστανοπαραγωγοί από τον Άγιο Πέτρο, το Καστρί, την Καστάνιτσα και άλλα χωριά της ορεινής Κυνουρίας έδωσαν δυναμικό παρών και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους καθηγητές και μάλιστα έθεταν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ερωτήματα.

Να τονίσουμε πως ο κ. Διαμαντής που ασχολείται με την καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς στην ομιλία του έκανε και μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Να γίνει η Τρίπολη η καστανούπολη της Ελλάδας και να διοργανωθεί μία μεγάλη γιορτή στην πλατεία Άρεως. Και ανέλυσε τον τρόπο που μπορεί να προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία.

Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και με την ιδιότητα του καστανοπαραγωγού και δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα αναληφθεί από τους παραγωγούς της περιοχής αφού βέβαια επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξουν πλέον ομάδες παραγωγών, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε διάφορα επενδυτικά σχέδια.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

Προηγούμενο άρθροΟδηγώντας στο νέο δρόμο προς Άστρος και επιστροφή (vid)
Επόμενο άρθροΟλόκληρη «καπνοβιομηχανία» κατέσχεσε το Λιμενικό στην Καλαμάτα!