Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Αρκαδίας (vid, ph)

Θέματα που αφορούν στην προετοιμασία και στον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας. Στην συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος σύμβουλος Αρκαδίας για θέματα πολιτικής προστασίας, Γιώργος Ρουμελιώτης, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς,

οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας των δήμων Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου και Γορτυνίας Γιώργος Ξυνής, ο διοικητής της ΠΥ Τρίπολης Θοδωρής Λαρέζος, Μεγαλόπολης Χρήστος Μπουντούρης και εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, του λιμενικού, του δασαρχείου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων της Τρίπολης και της Αρκαδίας, οι οποίοι κάθε φορά βοηθούν τα μέγιστα στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Γιαννακούρας έκανε και έναν σύντομο απολογισμό της χειμερινής περιόδου, επισημαίνοντας την αποτελεσματικότητα που υπήρξε στην αντιμετώπιση των φαινομένων και ευχήθηκε να πάνε καλά και στην αντιπυρική περίοδο. Τόνισε πως φέτος θα υπάρχει η υδροφόρα που την περιμένουν χρόνια τώρα – το πρόβλημα που παραμένει είναι να βρεθεί οδηγός, αφού γενικότερα υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ζήτησε και την συμμετοχή του κόσμου στην αναδάσωση που θα γίνει στη θέση Ραπούνι στις 26 Απριλίου.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως η επάνδρωση των πυροφυλακίων και κυρίως των δύο κομβικών πυροφυλακίων σε Τσεμπερού και Μπλεσίβο, οι κρουνοί, οι υδατοδεξαμενές που έχουν τοποθετηθεί από την Περιφέρεια (για κάποιες αλλαγές στις θέσεις τους, ο καθαρισμός των δρόμων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δάση όταν θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά και άλλα διαδικαστικά θέματα που τίθενται κάθε φορά στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού οργάνου.
Δείτε στο βίντεο ένα μεγάλο μέρος της συνεδρίασης του Συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Αρκαδίας και τις διάφορες παρεμβάσεις που έγιναν από τους συμμετέχοντες.
Ε.Τ.



Προηγούμενο άρθροΤατούλης: «Η Περιφέρεια αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης του σκακιού»(vid)
Επόμενο άρθροΒραβεία καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (vid, ph)