Κριτική Σμυρνιώτη σε Τατούλη: Η πολιτική του ευθύνεται για το “έγκλημα” της Αγίας Τριάδας (vid)

Για «πολιτική Τατούλη» που οδήγησε στο « περιβαλλοντικό έγκλημα», όπως ο ίδιος ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την επιφανειακή χωματερή στην Αγία Τριάδα, έκανε λόγο ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Απριλίου. Ο κ. Σμυρνιώτης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τατούλη ανέφερε πως αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι  σφίγγει ο κλοιός, αφού   διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα.

Στη συνέχεια ο κ. Σμυρνιώτης έκανε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η χωματερή στην Αγία Τριάδα και μίλησε για μεγάλες καθυστερήσεις από πλευράς Περιφέρειας όσον αφορά το διαγωνισμό και την ολοκληρωμένη διαχείριση.
Μάλιστα ανέφερε πως έχουν περάσει 38 μήνες και δεν έχουμε δει τίποτα. 
Ενώ σε ειρωνικό τόνο σημείωσε μήπως πρέπει να συγχαρούμε τον κ. Τατούλη για τις καθυστερήσεις αυτές; Ο ίδιος δεν φταίει πουθενά, όλο οι άλλοι φταίνε;
Μιλώντας για τα όσα κάνει η δημοτική αρχή Παυλή για τη διαχείριση των απορριμμάτων επεσήμανε πως και ο νυν δήμαρχος οδηγείται ως πρόβατο επί σφαγή από την πολιτική Τατούλη και τόνισε πως πρέπει να επανέλθει η αρμοδιότητα στους δήμους αφού η Περιφέρεια δεν έχει κάνει τίποτα.
Για την αναφορά του κ. Τατούλη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος αν κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Εγώ μήνυση δεν έκανα, αναφορά έκανα. Καλό είναι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να κρίνουν και να το αντιληφθούν όλοι, ότι το περιβαλλοντικό έγκλημα της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Βλάση, αλλά και το γεγονός ότι για 3-4 μήνες τα σκουπίδια έμειναν στους δρόμους της Τρίπολης είναι έγκλημα της Περιφέρειας».
Επιπλέον σημείωσε πως τα τέλη που παίρνουν οι δήμοι δεν είναι για τη διαχείριση αλλά για την αποκομιδή και τέλος απαντώντας σε ερώτηση σημείωσε πως δεν γνωρίζει γιατί στον Άγιο Βλάση δεν έχει δοθεί περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την πυροπροστασία στον εν λόγω χώρο.
 
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σμυρνιώτη στο βίντεο
Ε.Τ.



Προηγούμενο άρθροΕκπαίδευση υπαλλήλων για να εργαστούν ως επόπτες πισίνας στο ΔΑΚ Τρίπολης
Επόμενο άρθροΟ Παντελής Θαλασσινός ταξιδεύει στην Τρίπολη…