Κατρούγκαλος:Ναι στην Ευρώπη αλλά όχι έρποντας. Κουίκ:Αποδοκιμάζω την αναρχία (vid)

Στις εκδηλώσεις στο Άστρος για την 192η Επέτειο της Β’Εθνοσυνέλευσης βρέθηκαν ως εκπρόσωποι της Κυβέρνησης o αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Υφ. Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Και οι δύο, αν και δεν έκαναν πολιτικές δηλώσεις και περιορίστηκαν στα μηνύματα της ημέρας στους χαιρετισμούς τους στη διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο που έγιναν οι εργασίες της Εθνοσυνέλευσης το 1823 άφησαν το “στίγμα” της πολιτικής τους.



 Ο μεν κ. Κατρούγκαλος αφού αναφέρθηκε ως Συνταγματολόγος στην σημασία του Συντάγματος του 1823, γνωστού και ως “Νόμου της Επιδαύρου” για να δείξει την συνέχεια της Α’ Εθνοσυνέλευσης, και αφού μίλησε για τις αναλογίες που υπάρχουν μεταξύ του τότε και του τώρα, κατέληξε λέγοντας πως “Θέλουμε την Ευρώπη αλλά με τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι λαοί της και όχι έρποντας και θεωρώ ότι με ενότητα θα το επιτύχουμε”.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα δίνει τον αγώνα της με ψηλά το κεφάλι και θα πρέπει όλοι με κάθε ευκαιρία να φωνάζουμε “Ζήτω η Ελλάδα” και επειδή και η Εκκλησία συνέβαλε τα μέγιστα στους τότε αγώνες του Έθνους θα πρέπει να λέμε “Ζήτω και η Εκκλησία”.

Από την άλλη μίλησε για τις καταστροφές που κάνουν μερικοί στη γαλανόλευκη σημαία και δήλωσε πως δεν επιτρέπει σε κανέναν να καίει το εθνόσημό μας και ως χαρακτήρας δεν επιτρέπει και αποδοκιμάζει την αναρχία.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τους χαιρετισμούς των κκ. Κατρούγκαλου και Κούικ στο Άστρος.

Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά τη Δευτέρα η δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη
Επόμενο άρθροΑνάδοχος για το έργο της αποκατάστασης 76 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου