Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείου με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 (vid)

Σαββατο 18 Απριλίου σήμερα και είναι η παγκόσμια ημέρα Δισκοπωλείου. Η Ημέρα του Δισκοπωλείου (Record Store Day) ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ ως γιορτή των 700 ανεξάρτητων δισκοπωλείων της χώρας και σύντομα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.



Η ημέρα δισκοπωλείου, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες δισκοπωλεία ανά τον κόσμο, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην κουλτούρα του κλασικού ανεξάρτητου δισκοπωλείου. Πέρα από την αναβίωση του κλασικού αναλογικού μέσου αναπαραγωγής μουσικής, σκοπός της Record Store Day, είναι επίσης να φέρει σε επαφή τους συλλέκτες βινυλίων, ενώ μουσικά καταστήματα και ραδιοφωνικοί σταθμοί, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, διοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις και προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες για τις “μουσικές” αγορές των πελατών.

Είναι η ημέρα, κατά την οποία τα ανεξάρτητα δισκάδικα του κόσμου, γιορτάζουν την τέχνη της μουσικής και μας θυμίζουν ότι η ύπαρξή τους απειλείται από την επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μουσική. Ως Ημέρα του Δισκοπωλείου έχει καθιερωθεί το τρίτο Σάββατο κάθε Απριλίου.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 είναι διαχρονικά πιστή και συνεπής στο βινύλιο, αφού μέχρι σήμερα έχει στο πρόγραμμά της ραδιοφωνικούς παραγωγούς που χρησιμοποιούν στις εκπομπές τους αποκλειστικά δίσκους βινυλίου, ενώ διαθέτει μια τεράστια συλλογή με δίσκους, από την ίδρυσή της το 1989.

Ένας από τους μουσικούς παραγωγούς, ηχολήπτης του σταθμού και φανατικός εραστής του βινυλίου, ο Μιχάλης Λαγοπάτης, καλεί τον κόσμο να στηρίξει τη συγκεκριμένη ημέρα, αγοράζοντας ένα δίσκο βινυλίου από το μοναδικό πλέον δισκοπωλείο της πόλης και όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «Το βινύλιο είναι έρωτας, είναι αρρώστια…Με το να αγοράζουμε βινύλια, προσφέρουμε στον εαυτό μας δωρεάν ψυχανάλυση»…

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΛαμπρές εκδηλώσεις στο Άστρος για την 192η Επέτειο της Β’Εθνοσυνέλευσης (vid, ph)
Επόμενο άρθροΔοκιμές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5