Στη Βουλή από τον Κ.Βλάση οι φθορές στο ιστορικό γεφύρι του Λουσίου στην Αρχαία Γόρτυνα

«Έχουμε ιερή υποχρέωση, ως Έλληνες, να διαφυλάξουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου…» τονίζει ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης, σε Ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα 21-04-2015, στη Βουλή των Ελλήνων. Η ερώτηση έχει ως θέμα την «Αποκατάσταση φθορών στο ιστορικό γεφύρι του Λούσιου στην Αρχαία Γόρτυνα» και απευθύνεται προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Αφορά το ιστορικό γεφύρι που χτίστηκε γύρω στα 1900 και συνέδεε τη Γορτυνία και όλα τα χωριά της περιοχής με τον Πύργο Ηλείας. Όποιος το έχει επισκεφτεί, γνωρίζει τη μεγάλη πολιτιστική αξία του αλλά και την ομορφιά που χαρίζει στον τόπο.
Όπως αναφέρει ο Αρκάς Βουλευτής, μετά τη μεγάλη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα, κυρίως όμως με τη μεγάλη θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις 27-3-2015, το γεφύρι υπέστη σημαντικές ζημιές. Εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας Ελληνικού επισκέφτηκαν το σημείο και διαπίστωσαν μεγάλη διάβρωση στα θεμέλια των ποδιών του αλλά και στο δάπεδό του, ως συνέπεια των υπερβολικών σε όγκο και ορμή υδάτων που κατέληξαν στον ποταμό.
Ο κ. Βλάσης ζητά από τους Υπουργούς να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να προληφθεί η κατάρρευσή του γεφυριού και να αποκατασταθούν οι φθορές που έχει υποστεί.
Καταλήγει ρωτώντας τους εάν έχουν γνώση του θέματος οι αρμόδιες Υπηρεσίες, εάν έχουν προγραμματιστεί εργασίες αποκατάστασης των φθορών και, αν ναι, ποιο το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησής τους;



Προηγούμενο άρθροΣύλληψη δύο ατόμων στην Τρίπολη για ναρκωτικά
Επόμενο άρθροΈναρξη λειτουργίας του τμήματος Μουσικής στα Λαγκάδια