Μητροπολίτης Αλέξανδρος: Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν καυχιέται ότι είναι Χριστιανός. Οι Νεοέλληνες είμαστε αθεραπεύτως άθεοι! (vid, ph)

Οι πολιτικές αναφορές και οι αιχμές του Μητροπολίτη στην διάρκεια του λόγου του στην αρχιερατική θεία λειτουργία για τους πολιούχους της Τρίπολης, Νεομάρτυτες Δημήτριο και Παύλο

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας  καυχιέται ότι πιστεύει ακράδαντα στον Ιησού Χριστό.Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σεμνύνεται ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Εμείς οι Νεοέλληνες είμαστε αθεραπεύτως άθεοι και αυτό το λένε χείλη ηγετών, αυτοί οι οποίοι εμείς στείλαμε στην Κυβέρνηση για να είναι ο λαός στην εξουσία, όπως μας είπαν. Και το ατύχημα είναι ότι διαψευστήκαμε. Μας κάψαν της ψυχής τα φτερά και είμαστε σε αγωνία γιατί βρισκόμαστε σε απιστία. Η σημερινή εορτή να μας συνεφέρει και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τι είχαμε, τι χάσαμε, πού πάμε και να αποφασίσουμε να γυρίσουμε πίσω στην παράδοση των πατέρων μας, στον Ιησού Χριστό».



Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και αποτελούν ένα απόσπασμα από τα όσα είπε ο ιεράρχης στη διάρκεια του Αρχιερατικού Συλλείτουργου το πρωί της Παρασκευής 22 Μαΐου στον Προφήτη Ηλία για την γιορτή των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων Αγίων της Τρίπολης.
Ο Σεβασμιότατος μιλώντας στους πιστούς και σε εκπροσώπους των τοπικών αρχών μετέφερε το μήνυμα των Νεομαρτύρων που όπως είπε είναι το «Αγαπήστε την Ελλάδα και πιστέψτε στο Χριστό» και στην συνέχεια έκανε την αντιδιαστολή με το σήμερα, όπως ανέφερε λέγοντας πως «σήμερα τα φαινόμενα είναι διαφορετικά, οι Νεοέλληνες απεμπολήσαμε τις παραδόσεις μας και τις παραγγελίες των μαρτύρων μας και εψυχράνθη η πίστη και ο νόμος ητόνησε και το Ευαγγέλιο αργεί και για αυτό τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά. Αγωνιούμε αν θα υπάρξουμε, αν η Ελλάδα μείνει στην ιστορία, αν θα ζήσει. Ας διδαχθούμε από τους Νεομαρτύρες και ας μετανοήσουμε» τόνισε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία να σημειώσουμε πως προεξήρχε ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος,  Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Αργολίδος κ. Νεκτάριος και οι Επίσκοποι Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Επιδαύρου κ. Καλλίνικος. Την αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος πιστών ενώ μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Τότσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος και η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.
Δείτε βίντεο με τον λόγο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.
 Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΣτην Τρίπολη ο Ελβετός Πρέσβης L. Amberg – Μίλησε για τον Καποδίστρια σε φοιτητές (vid, ph)
Επόμενο άρθροΝίκος Μακρόπουλος: Ανεύθυνη – Έρχεται σε πρώτη μετάδοση