Σχολεία της Αρκαδίας συμμετέχουν στην διεκδίκηση από την Τρίπολη του θεσμού της Πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021

Η Οργανωτική Επιτροπή της Τρίπολης-Αρκαδίας 2021,προετοιμάζοντας τον φάκελο υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει διάλογο με τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών και με τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Αρκαδίας, για την εκπόνηση προγραμμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την Οργανωτική Επιτροπή στην προσπάθεια που καταβάλλει αλλά και τους μαθητές οι οποίοι θα εργαστούν και θα αναπτύξουν την άμιλλα και την ομαδική εργασία.

Η επιλογή των θεμάτων ανήκει στους ίδιους τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι μπορούν να εργαστούν και να αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την πράσινη ανάπτυξη, την τοπική ιστορία, την καινοτομία κ.α., δίνοντας σε αυτά την ευρωπαϊκή διάσταση που απαιτεί ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Η ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Αρκαδίας υπήρξε ενθαρρυντική και ήδη έχουν αρχίσει να εκπονούν προγράμματα για την σχολική περίοδο 2015-2016: 
Το 4ο Λύκειο Τρίπολης, το οποίο έχει αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με το Παγκύπριο Γυμνάσιο, με θέμα: Το πρόβλημα των απορριμμάτων στις σύγχρονες πόλεις και η ανακύκλωσή τους. 
Το 3ο  Γυμνάσιο Τρίπολης με θέμα: Επεξεργασία, διάσωση και προβολή του αρχειακού πλούτου του γυμνασίου μας. 
Το Γυμνάσιο Λεβιδίου συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα: Εκπαίδευση για την ενέργεια στην Ευρώπη, διαμόρφωσε  και απέστειλε την πρότασή του, για τη χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Επίσης το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης θα συμμετάσχει σε δράσεις μας και θα διαθέσει τους σύγχρονους χώρους του, για την φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου θα δυναμώσουμε το διάλογο και θα προχωρήσουμε σε συνεργασία και με άλλα σχολεία της Αρκαδίας, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια του Δήμου και της Οργανωτικής Επιτροπής.
Οι μαθητές μας είναι άλλωστε εκείνοι οι οποίοι θα εκπληρώσουν το όνειρο, θα κάνουν το 2021 την Τρίπολη και την Αρκαδία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και θα γευτούν τα οφέλη ενός τόσο σημαντικού ευρωπαϊκού θεσμού.    
 



Προηγούμενο άρθροΠοιοι είναι οι δικαιούχοι των αγροτεμαχίων του Δημοτικού Λαχανόκηπου
Επόμενο άρθροΒούτσης στον Alpha: «Θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός της Περιφέρειας για τα σκουπίδια» (vd)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5