Κάτοικοι Παλαιόχουνης: Η συνάντηση είναι ιδιωτική με τον Υπουργό. Δεν θέλουμε δημοσιογράφους (vid, ph)

Υπουργός:Ήρθαμε να σας ακούσουμε…

Για άγνωστους λόγους οι κάτοικοι της Παλαιόχουνης και των γύρω χωριών που είχαν συγκεντρωθεί αργά το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου στο Πνευματικό κέντρο του Χωριού για να συναντήσουν τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, δεν θέλησαν να είναι παρόντες δημοσιογράφοι στην κουβέντα που θα γινόταν για τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Μία μονάδα η οποία ως γνωστόν έχει χωροθετηθεί από την ΤΕΡΝΑ στην περιοχή της Παλαιόχουνης.



Οι αντιδράσεις είναι γνωστές από τους κατοίκους που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να μην γίνει η μονάδα στην περιοχή. Ο Υπουργός δεν είχε αντίρρηση να μείνουν οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα αλλά αφού οι οικοδεσπότες δεν ήθελαν δημοσιογράφους δεν επέμεινε και μάλιστα τους είπε πως “εγώ ήρθα να σας ακούσω, δεν είμαι ούτε αυθεντία, ούτε ειδικός, εσείς ξέρετε τον τόπο σας..” Πριν αποχωρήσουν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι κάτοικος του είπε πως “εμείς θέλουμε να μας βοηθήσετε να σώσουμε τον τόπο μας” και έκανε ειδική αναφορά στο συνέδριο αστρονομίας που γίνεται στο Κεραστάρι και οι συμμετέχοντες όπως ανέφερε έχουν χαρακτηρίσει την περιοχή Τολέδο.

Τι ειπώθηκε στη συνέχεια παραμένει άγνωστο αφού οι πόρτες “έκλεισαν για τους δημοσιογράφους”… Βέβαια να σημειώσουμε πως κάποιοι εκ των κατοίκων δεν ήταν και τόσο ευγενικοί με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, κάτι που είναι ακατανόητο, αφού η παρουσία των δημοσιογράφων είχε σκοπό για μία ακόμα φορά να καταγράψει τις απόψεις και τη γνώμη των κατοίκων, όπως άλλωστε το έχουν κάνει και στο παρελθόν σε κινητοποιήσεις και αντίστοιχες συγκεντρώσεις…

Δείτε βίντεο με την σύντομη κουβέντα του Υπουργού με τον κάτοικο…

 

Προηγούμενο άρθροΚόντρα Τατούλη – Τσιρώνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων (vid, ph)
Επόμενο άρθροΤατούλης: “Κανείς δεν μπορεί να πειράξει το έργο της Περιφέρειας”