Έργα υποδομής για ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων της Αρκαδίας (vid, ph)

Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν αναξιοποίητοι 
Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας που είναι υπό ανάδειξη με τα οδικά και λοιπά έργα υποδομών που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και τη συμμετοχή του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Γιάννη Σταματάκου και τεχνικών. Επίσης συμμετείχαν αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Σταθμοί της επίσκεψης ήταν η Μεγαλόπολη, όπου υπάρχει αίτημα για διαμόρφωση της εξόδου της Μεγαλόπολης προς τον Αρχαίο Θέατρο, το Λύκαιο Όρος, όπου κατασκευάζεται δρόμος για να ενώσει την Κορυφή του Λυκαίου όρους με τον Επικούρειο Απόλλωνα, η Αρχαία Γόρτυνα και το Ασκληπιείο, ενώ παράλληλα υπήρξε και αυτοψία στο γεφύρι του Κόκκορη για το οποίο υπάρχει επερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή Κώστα Βλάση. Επίσης έγινε αυτοψία στις ζημιές που υπάρχουν από την κακοκαιρία του προηγούμενου διαστήματος στον δρόμο μετά την Καρύταινα προς το χωριό Ατσίχολος.
Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε και την Μονή Καλαμίου στο φαράγγι του Λουσίου, ένα μοναστήρι που ξεκίνησε να επαναλειτουργεί μετά από πάρα πολλά χρόνια με την παρουσία 3 μοναχών  και υπάρχει αίτημα για ανάδειξή του. Συγκεκριμένα ζητήθηκε να πληρωθεί το κόστος μίας μελέτης, ύψους 23 χιλιάδων ευρώ, ώστε βάσει αυτής της μελέτης να γίνουν οι όποιες εργασίες αποκατάστασης απαιτούνται.
Ο κ. Γιαννακούρας σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η περιφερειακή αρχή στο σύνολό της έχουν ως στόχο την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Αρκαδίας, ώστε να αποτελέσουν τουριστικούς προορισμούς και να βοηθήσουν την οικονομία της περιοχής. Σημείωσε επίσης πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την Περιφέρεια για εξεύρεση πόρων και βασικός στόχος είναι να αφήσουν κάτι στον τόπο από το πόστο που υπηρετεί ο καθένας.
 
Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Γιαννακούρα.
 



Προηγούμενο άρθροΟ Μπουγιούκος της ΑΕΚ Τρίπολης στη 2η θέση του 1ου on court open
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Καλτεζών για την σύσταση της Πελοποννησιακής Γερουσίας