Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στο Αθήναιο του Δήμου Τρίπολης (vid, ph)

Μητροπολίτης Αλέξανδρος: Η Εκκλησία δεν παραμυθιάζει τους ανθρώπους- Το κέρασμα με βερίκοκα και το πείραγμα στον Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα

Την εορτή του Αγίου Πνεύματος τίμησαν οι κάτοικοι του χωριού Αθήναιο στη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης το πρωί της Δευτέρας 1η Ιουνίου. Στην θεία λειτουργία και την αρτοκλασία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ενώ μετά το τέλος του εκκλησιάσματος ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στο χωριό υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης.



Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Άγιο Πνεύμα και μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Η Εκκλησία δεν παραμυθιάζει τους ανθρώπους και όσα καταγράφει η Αγία Γραφή είναι γεγονότα αναμφισβήτητα και η αρχαιολογία με τις έρευνές της βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές».
Μετά την λιτάνευση της εικόνας ακολούθησε φαγητό στην πλατεία του χωριού προσφορά της Εκκλησίας και του Δήμου ενώ όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γευτούν βερίκοκα – προσφορά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη. Ενώ να σημειώσουμε πως ο κ. Αλέξανδρος δεν παρέλειψε να πειράξει και τον Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα σχετικά με την λιτάνευση της εικόνας η οποία όπως είπε έγινε “κατ’ απαίτησή του”….
Να αναφέρουμε πως το Αθήναιο είναι το χωριό του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας Θοδωρή Ντάνου και τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης και Γιάννης Κατσίρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σταματάκος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Τότσης, Νίκος Γεωργανόπουλος, Δημήτρης Σταματόπουλος, οι ΔΣ Δημόπουλος και Κοσκινάς,  ο Διοικητής της Μεραρχίας κ. Παναγόπουλος, ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ κ. Γλυνός και η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο …
Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΔήμαρχος Γορτυνίας: Οι Σταθμοί μεταφόρτωσης θα κλείσουν την πληγή των ανεξέλεγκτων χωματερών (vid)
Επόμενο άρθροΤο μονοπάτι της Αρκαδίας που ενώνει τη χώρα μας με όλη την ανθρωπότητα (vids, ph)