15 δημοσιογράφοι στην Βόρεια Κυνουρία για την τουριστική προβολή της περιοχής (vid, ph)

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λουκούς και ενημέρωση για την Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας. 

Δεκαπέντε δημοσιογράφοι από πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά βρέθηκαν από την Παρασκευή 12 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουνίου στην Κυνουρία προσκεκλημένοι του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Μία πρωτοβουλία του Δήμου στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τουριστική προβολή της περιοχής, που είχε πολύτιμο συμπαραστάτη και την πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Εύη Τατούλη.



Η δημοσιογραφική αποστολή, αποτελεί την αρχή ενός σχεδίου μακροπρόθεσμου που έχει σκοπό να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Κυνουρίας, που μεταξύ άλλων συνδυάζει βουνό και θάλασσα, διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο καθώς και άλλα προϊόντα, ενώ μπορούν να αναπτυχθούν μορφές τουρισμού, όπως ο αλιευτικός και ο θρησκευτικός και βέβαια και ο αγροτουρισμός.
Για το λόγο αυτό οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε πολλά μέρη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ώστε αποκομίζοντας ιδία γνώμη να μεταφέρουν στους αναγνώστες τους, μέσω των εντύπων στα οποία εργάζονται, την εικόνα της Κυνουρίας.
Ένας εκ των σταθμών ήταν και η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η Μονή Λουκούς, όπως όλοι την ξέρουμε. Η ηγουμένη Νεκταρία μίλησε λεπτομερώς στους δημοσιογράφους για την ιστορία της Μονής και τις τοιχογραφίες της, ενώ δόθηκε η ευκαιρία τόσο από την κα. Τατούλη που ασχολήθηκε προσφάτως με το θέμα, όσο και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρη Κατσή να γίνει αναφορά στην Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού. Ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται απέναντι από την Ιερά Μονή Λουκούς και  ως γνωστόν υπάρχει κινητικότητα να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο για την κατασκευή του στεγάστρου και να ενταχθεί εκ νέου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της νέας περιόδου.
Οι δημοσιογράφοι έδειξαν ενδιαφέρον για την Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, για τα προβλήματα που παρουσιάζει το έργο ενώ ενημερώθηκαν για την σημασία της Έπαυλης με τα μοναδικά ψηφιδωτά και όχι μόνο, που βρίσκονται στο χώρο.
Η επίσκεψη των δημοσιογράφων στη Ιερά Μονή Λουκούς ολοκληρώθηκε με το κέρασμα από την ηγουμένη και τις μοναχές.
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την επίσκεψη στο μοναστήρι… Στην αρχή η Ηγουμένη Νεκταρία μιλά για την ιστορία της Μονής, στην συνέχεια οι δημοσιογράφοι ενημερώνονται για την Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού. Στο βίντεο δίνουν συνέντευξη ο Πρόεδρος του ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Κατσής, η Πολιτευτής Εύη Τατούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιώργος Μπακούρης, η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Άστρους Έλενα Σούρσου και ο Πρόεδρος του Παραλίου Άστρους Νίκος Κωνσταντίνου.
Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΗ στιγμή της εκκίνησης του Ποδηλατικού Γύρου Μαντινείας (vid, ph)
Επόμενο άρθροΠρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά… Τι δήλωσε ο Ο. Κωνσταντινόπουλος