368 νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν στην 124 ΠΒΕ παρόντος του Υπουργού Π. Καμμένου (vid, ph)

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτεράρχου Χρήστου Βαίτση 368 νεοσύλλεκτοι έδωσαν τον όρκο στην πατρίδα στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.
Μία ορκωμοσία κάτω από τον καυτό ήλιο, που είχε και μία λιποθυμία συγγενή νεοσυλλέκτου, αλλά και εντυπωσιακές πτήσεις αεροπλάνων και ασκήσεις επίδειξης που θαύμασε τόσο ο Υπουργός όσο και οι άλλοι παρευρεθέντες με αποτέλεσμα ο κ. Καμένος να δώσεις πέντε μέρες άδεια στους στρατιώτες που έκαναν την επίδειξη όσο και στο προσωπικό που τους εκπαίδευσε.

10 μέρες άδεια έδωσε ο Υπουργός και στους νέους που ορκίστηκαν, αφού όπως είπε είναι η πρώτη φορά που ορκίζει νεοσυλλέκτους και θέλησε να τους ικανοποιήσει… Βέβαια δεν ήταν τόσο «καλός» με τους τοπικούς άρχοντες που σχολίασε την απουσία τους.
Ο κ. Καμένος στην ομιλία του, μετά την ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης από τον Διοικητή της 124 ΠΒΕ Χ.Γλυνό, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις ως μέρος του ελληνικού λαού συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης του τόπου. Παρά τις σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό τους, δεν έχει καμφθεί το ηθικό των στελεχών, ούτε έχει υποβαθμιστεί η μαχητική ισχύς του εθνικού-αμυντικού μας συστήματος. Αντίθετα, ακόμα και σήμερα η Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας, αποτελεί ένα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Μια χώρα που εργάζεται συστηματικά για να εδραιώσει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας» και συμπλήρωσε «η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών, απαιτεί τη συνεισφορά του καθενός, όπως και κατά το παρελθόν γινόταν σε δύσκολες για την πατρίδα στιγμές, με νικηφόρο στο τέλος αποτέλεσμα» και προσέθεσε: «Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, όπου παρά τις δυσκολίες, θα αναδειχτούμε νικητές. Να είστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα στεφθούν με επιτυχία».
Δείτε φωτορεπορτάζ, καθώς και βίντεο με το σύνολο της ορκωμοσίας στην 124 ΠΒΕ και την ομιλία Καμμένου:
Ε.Τ.



Προηγούμενο άρθροΜεγάλο το ενδιαφέρον στο δήμο Τρίπολης για το πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής (vid)
Επόμενο άρθροΚαλοκαίρι 2015: Εκδηλώσεις στη Νυμφασία με ομιλίες, γλέντι και παραδοσιακές γεύσεις