Ο Δήμος Β.Κυνουρίας μέσω εταιρείας ξεκινά την διαχείριση των απορριμμάτων του (vid)

Απαραίτητη η συμμετοχή των δημοτών για διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων- O δήμος Β.Κυνουρίας ο πρώτος δήμος στην Αρκαδία που διαχειρίζεται μόνος του τα απορρίμματά του

Η εταιρεία Greenmedia, που έχει ήδη αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δ.Καλαμάτας και στο Δ.Ευρώτα αναλαμβάνει σε λίγο καιρό τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Η σύμβαση υπεγράφη στις 23 Ιουλίου και στη διάρκεια της εκδήλωσης για τη “Γιορτή του ψαρά” το βράδυ του Σαββάτου, στο χώρο του θεάτρου Παραλίου Άστρους έγινε μία πρώτη παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Θεόδωρο Ρέντζος της μεθόδου που θα ακολουθήσουν στην διαχείριση των απορριμμάτων.



 Η εταιρεία αναλαμβάνει την διαχείριση των απορριμμάτων, που περιλαμβάνει ανακύκλωση, διαλογή και κομποστοποίηση των απορριμμάτων. Η εταιρεία θα πληρώνεται με το ποσό των 65ευρώ ανά τόνο και η σύμβαση έχει συνολικό κόστος για το οικονομικό έτος 2015 120 χιλιάδες ευρώ.

Η διαχείριση θα ξεκινήσει στο χώρο που διαθέτει ο δήμος στην περιοχή Καρασαχάνι, 8,8 στρεμμάτων, το επόμενο διάστημα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Ρέντζος τόνισε πως σκοπός τους είναι να μειωθούν τα δημοτικά τέλη ενώ θα δοθούν κίνητρα στους δημότες ώστε να συμμετέχουν στην διαλογή στην πηγή. Ο δήμος θα τοποθετήσει μάλιστα και άλλους κάδους το επόμενο διάστημα. Η συμμετοχή του κόσμου είναι πρωταρχικής σημασίας, όπως ανέφερε ο κ. Ρέντζος.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Ρέντζου.

Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθρο«Γιά τόν Χριστό καί τήν Παναγία»
Επόμενο άρθροΤα θέματα της Αυγουστιάτικης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελ/σου