7-8 Αυγούστου: Αστρονομικές βραδιές σε Κεραστάρι και Ασέα

O κόσμος προχωρά σε μια νέα εποχή αστρικής εξερεύνησης, σε μια νέα εποχή συνειδητότητας και κατανόησης του συμπαντικού οικοδομήματος στο οποίο υπάρχουμε.  Οι σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες καταρρίπτουν τη ψευδαίσθηση των αισθήσεων μας και μας αποκαλύπτουν έναν κόσμο πολύ πιο πλούσιο από ό,τι αντιλαμβανόμαστε. 

Τι είναι ο χρόνος; Κυλάει ή είναι άχρονος και παγωμένος; Διαφέρει το παρόν από το παρελθόν και το μέλλον ή είναι μια πλάνη του εγκεφάλου μας; 
Την ίδια στιγμή που οι θεωρητικοί φυσικοί απαντούν με ολοένα και μεγαλύτερη βεβαιότητα σε αυτά τα συγκλονιστικά ερωτήματα, οι μηχανικοί της ESA και ΝASA εγκαινιάζουν το καινούργιο κεφάλαιο της διαστημικής εξερεύνησης με διαστημοσυσκευές 20 φορές πιο γρήγορες από μια σφαίρα, με κατασκευή τεράστιων τηλεσκοπίων και την ανακάλυψη πλανητών ακριβώς όπως η Γη γύρω από γειτονικά άστρα σε σχετικά κοντινή απόσταση από εμάς (κοντινή για τα αστρικά δεδομένα πάντα) βεβαιώνοντας ότι η ανεύρεση εξωγήινης ζωής είναι θέμα δεκαετίας. 
Στην 4η βραδιά αστρονομίας  στο Κεραστάρι και στην Ασέα 
θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τόσο τα σύγχρονα θεωρητικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, όσο και την εφαρμοσμένη παρατήρηση με 3 μεγάλα τηλεσκόπια του συλλόγου. Θα παρατηρήσουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που ενδεχομένως να κρύβουν ζωή καθώς και αντικείμενα βαθέος ουρανού όπως αστρικά σμήνη και νεφελώματα.
Σύλλογος Αστροφυσικής Ασέας



Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 3ου φεστιβάλ μελιού στη Βυτίνα
Επόμενο άρθρο16 Αυγούστου: Γιορτή του βουνού και της στάνης στο Αθήναιο