Κοσμοσυρροή και ατέλειωτο γλέντι στη γιορτή του ψαρά στον Τυρό Κυνουρίας (vid, ph)

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και φέτος στη γιορτή του ψαρά, της θάλασσας και των ναυτικών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 28 Αυγούστου στην παραλία Τυρού. Μία εκδήλωση που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια από τον Αλιευτικό Σύλλογο της περιοχής και την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έχει σκοπό να τιμήσει τους ψαράδες αλλά και τους ναυτικούς που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα και βέβαια να προβάλλει τον παραθαλάσσιο τόπο της Αρκαδίας, που σημειώνει αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη.

Άφθονο ψάρι, κέφι και χορός αλλά και αναφορές από τους τοπικούς άρχοντες στα έργα που είναι στο σχεδιασμό να γίνουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται, όπως το αλιευτικό καταφύγιο, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν σε λίγες μέρες, μαζί με μία όμορφη αυγουστιάτικη νύχτα, με ολόγιομο φεγγάρι αλλά και τα πυροτεχνήματα να την χρωματίζουν περισσότερο, συνέθεσαν το σκηνικό της γιορτής που έχει κερδίσει φίλους που κάθε χρόνο γίνονται και περισσότεροι.
Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, χαιρετισμούς, βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον Τυρό, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και φυσικά γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέντζος, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Γιάννης Κατσίρης. 
 
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης που ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση.
Ε.Τ.



Προηγούμενο άρθρο13 Σεπτεμβρίου 2015: Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης
Επόμενο άρθροΓλυκές μελωδίες με τη Φωτεινή Δάρρα και το Δημήτρη Παπαδημητρίου στη λίμνη του Λάδωνα (ph)