“Πλημμύρισε” από κόσμο η Πλάκα Λεωνιδίου για τη 17η γιορτή τσακώνικης μελιτζάνας (vid, ph)

Με πλήθος κόσμου να συρρέει στο γραφικό λιμανάκι της Πλάκας Λεωνιδίου γιορτάστηκε φέτος, το Σάββατο 29 Αυγούστου,  με αρκετές αλλαγές και με προϋποθέσεις περαιτέρω αναβάθμισης,  η 17η γιορτή της τσακώνικης μελιτζάνας. Ενός προϊόντος που συγκαταλέγεται στα 317 αγροτικά προϊόντα που έχει λάβει πιστοποίηση ονομασίας προέλευσης και ήδη έχει κατακτήσει όχι μόνο την Ελληνική αγορά αλλά και αγορές του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα πλούσιο, περιλάμβανε μουσικά δρώμενα, διαγωνισμό γευσιγνωσίας, νησιώτικους χορούς, προσφορά εδεσμάτων με βάση τη μελιτζάνα ενώ μουσικά διασκέδασε τον κόσμο η Στέλλα Κονιτοπούλου και ο Βαγγέλης Δούβαλης.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρέτισαν και καλωσόρισαν τους χιλιάδες επισκέπτες ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Τρούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.
Μία γιορτή που αποτελεί θεσμό και φέτος δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναφορές, ενώ παρών ήταν και ο σύμβουλος του πρώην υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, κ. Πολιτόπουλος.
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την γιορτή από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.
Ε.Τ.



Προηγούμενο άρθροΣύγκρουση οχημάτων με δύο νεκρούς
Επόμενο άρθροΜαγική μουσική βραδιά υπό το φως της Πανσελήνου στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας (vid,ph)