Ε.Παπαγιάννη: Χωρίς σωστό οδικό δίκτυο η λίμνη Λάδωνα δεν μπορεί να αναπτυχθεί (ήχος)

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο φετινός εθελοντικός καθαρισμός της λίμνης

Βασιζόμαστε και στους τρεις Γορτύνιους Βουλευτές της Αρκαδίας να κάνουν κάτι για την ανάπτυξη της λίμνης



Σε εθελοντικό καθαρισμό της Λίμνης του Λάδωνα θα προχωρήσει η Ένωση Συλλόγων ΔΕ Κοντοβαζαίνης στη Γορτυνία. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί στην περιοχή Λαδωνίδα (ταβέρνα Κανέλλας). 
 
Ο καθαρισμός γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας, τη ΔΕΗ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου  (για τη φετινή χρονιά) με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της λίμνης Λάδωνα. Μίας λίμνης που περιμένει πολλές δεκαετίες την ανάπτυξή της… Μία ανάπτυξη ήπια που θα βοηθήσει και αυτή την περιοχή της Γορτυνίας τουριστικά, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

 
Μιλώντας στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας 91,5 «Πρώτη Καλημέρα» και στην Ελένη Τράκα, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων ΔΕ Κοντοβαζαίνης Ελένη Παπαγιάννη τόνισε πως αρχικά για να υπάρξει ανάπτυξη θα πρέπει να φτιαχτούν οι δρόμοι.
 
Το βασικό πρόβλημα λοιπόν είναι η πρόσβαση, αφού τουριστικά πούλμαν δύσκολα θα περάσουν από τους δρόμους που υπάρχουν. Απαιτείται διαπλάτυνση δρόμων σε αρκετά σημεία του δρόμου πρόσβασης προς τη λίμνη.
 
Η κα. Παπαγιάννη ανέφερε πως γίνονται κάποιες προσπάθειες από την Περιφέρεια και τον κ. Γιαννακούρα στο θέμα των δρόμων αλλά και από το Δήμο Γορτυνίας σε επίπεδο εκδηλώσεων για την προβολή της λίμνης, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου επεσήμανε και την παρουσία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τριών Γορτύνιων Βουλευτών, αφού και ο Γ.Παπαηλιού, και οι κκ Βλάσης και Κωνσταντινόπουλος κατάγονται από χωριά της Γορτυνίας και μάλιστα χωριά που βρίσκονται κοντά στη λίμνη και τόνισε πως ευελπιστούν αυτό να βοηθήσει να γίνει κάτι πιο ουσιαστικό για την ανάπτυξη της λίμνης και της παραλαδώνιας περιοχής.
 
Να τονίσουμε πως ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ο καθαρισμός θα γίνει.
 
Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη της κας. Παπαγιάννη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.
Προηγούμενο άρθροΤα θέματα της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης
Επόμενο άρθροΓ. Χριστοδουλόπουλος: Συστράτευση όλων των φορέων της πόλης για έναν κοινό σκοπό (ήχος)