Γ. Χριστοδουλόπουλος: Συστράτευση όλων των φορέων της πόλης για έναν κοινό σκοπό (ήχος)

Πρεμιέρα , την  Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 -4.00 με 5.00 το απόγευμα – για την Εκπομπή «ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021» με την Ντόρα Παπαϊωάννου  στην Δ.Ρ.Τ. 91,5 , που είναι αφιερωμένη στην διεκδίκηση του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 από την πόλη μας ,την Τρίπολη.

 
Στην επίσημη, αυτή ,πρώτη μιας σειράς εκπομπών  με αυτό το θέμα , φιλοξενήθηκε ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής «ΤΡΙΠΟΛΗ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021»  Κος  Γιώργος Χριστοδουλόπουλος σε μια πρώτη γνωριμία με το Θεσμό ως ιδέα και όραμα , ως ταυτότητα  και προοπτική αλλά και ως διαδικασία και εφαρμογή .
 
Δόθηκε ο ορισμός του θεσμού της «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ» ως έννοια  , η ιστορική της  διαδρομή αλλά και τι σημαίνει , τι σηματοδοτεί και τι συνεπάγεται η υποψηφιότητα , η διεκδίκηση αλλά κυρίως η ανάληψη του χρίσματος από την Τρίπολη.  
 
Ο Κος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία  και τις προϋποθέσεις που πρέπει να συγκεντρώνει ένας φάκελος υποψηφιότητας  αλλά και στις δράσεις , ενέργειες και επαφές που έχουμε αναπτύξει έως σήμερα σαν υποψήφια για τον τίτλο πόλη αλλά και στο μήνυμα που προωθούμε και επενδύουμε ως πρόταση πολιτιστικού προγράμματος , για ένα θετικό αποτέλεσμα .
 
Τέλος μίλησε για συστράτευση όλων των δυνάμεων και φορέων της πόλης , πέραν των σημαντικών προσωπικοτήτων  από τον χώρο της τέχνης , του πολιτισμού και του πνεύματος που έθεσαν ήδη εαυτόν υπέρ της κοινής αυτής προσπάθειας ,σε ένα κοινό στόχο όπου αποφασιστικός θα είναι  ο ρόλος των εθελοντών.
 
Θα ακολουθήσουν  και άλλες εκπομπές με έμπειρους ανθρώπους και γνώστες του αντικειμένου καθώς και μέλη φυσικά της ομάδας εργασίας και της αρμόδιας επιτροπής διεκδίκησης και ανάληψης του Θεσμού της «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».
 
Ντ. Παπαϊωάννου
 
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:



Προηγούμενο άρθροΕ.Παπαγιάννη: Χωρίς σωστό οδικό δίκτυο η λίμνη Λάδωνα δεν μπορεί να αναπτυχθεί (ήχος)
Επόμενο άρθροΑπάτες σε βάρος πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ενημέρωση από αστυνομία
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5