Ξεκίνησε η συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες της Χίου από την Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας (vid, ph)

Ξεκίνησε η συγκέντρωση ειδών (ρούχων και τροφίμων) για τους Πρόσφυγες της Χίου από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας “Η Ρούμελη”. Η συγκέντρωση γίνεται κάθε μέρα απογευματινές ώρες στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.



Τα μέλη του Συλλόγου μαζί με τον Ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου πατέρα Ιωάννη Σουρλίγγα κάνουν τον διαχωρισμό των ειδών και τα συσκευάζουν ώστε την Παρασκευή που θα ολοκληρωθεί η συγκέντρωσή του να γίνει αποστολή στην Ιερά Μητρόπολη του νησιού της Χίου και να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση των προσφύγων που έχουν φτάσει στο νησί.

Πρόσφυγες που είναι χιλιάδες και που δεν μπορεί η τοπική κοινωνία αλλά και το Κράτος να τους βοηθήσει περαιτέρω και για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η συνδρομή και άλλων φορέων.

Η ανταπόκριση των κατοίκων της Τρίπολης είναι μεγάλη και ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετά είδη, τα οποία διαχωρίζονται ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση τους, όταν θα φτάσουν στο νησί.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τις δηλώσεις του ιερέα Ιωάννη Σουρλίγγα και της προέδρου του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας, της κας. Μπουντούρη.

Προηγούμενο άρθροΣτην Τρίπολη ο Τζιτζικώστας την ερχόμενη Πέμπτη
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Αρκαδία για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (vid, ph)