“Χειμερινός τουρισμός στην Αρκαδία” με τη ματιά φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (vid)

Οι τρεις φοιτητές που πήραν το πρώτο βραβείο στον επιχειρηματικό διαγωνισμό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τίτλο “Χειμερινός τουρισμός στην Αρκαδία” μίλησαν στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 για την επιχειρηματική τους ιδέα, για τα όνειρά τους αλλά και για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ο χειμερινός τουρισμός στην Αρκαδία έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αν και η κρίση ανέκοψε τους ρυθμούς. Μπορεί κανείς να πει πως υπάρχουν επιχειρήσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των εν δυνάμει επισκεπτών και πως δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό.
Και όμως τρεις φοιτητές, που σημειωτέον δεν είναι από την Αρκαδία, αλλά φοιτούν στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχουν διαφορετική άποψη και μάλιστα την μετουσίωσαν σε επιχειρηματική καινοτόμα ιδέα και κατάφεραν να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο στον επιχειρηματικό διαγωνισμό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.



Ο Παναγιώτης Ζαΐμης από την Αθήνα, ο Παντελής Τρανός από το Μεσολόγγι (με ρίζες Αρκαδικές) και ο Σπύρος Μπαλαγούρας από τον Πειραιά κατάφεραν να δώσουν στον επισκέπτη ένα χρηστικό εργαλείο για το πού να πάει και τι να δει στην ορεινή και όχι μόνο Αρκαδία με ένα κλικ.
Παρουσίασαν δουλεύοντας ένα περίπου χρόνο πάνω στο σχέδιο μία ηλεκτρονική επιχείρηση που παρέχει όλες τις υπηρεσίες που θέλει ένας επισκέπτης πατώντας μία διεύθυνση στον υπολογιστή του.
Η ηλεκτρονική επιχείρηση είναι η ArcadianTour.gr (Arcadian Tourism Through Technology) και για να υλοποιηθεί δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Μάλιστα το ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει τόσο από τους καθηγητές των παιδιών για να γίνει πράξη η ιδέα τους, όσο και από το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Εντύπωση μας έκανε ο τρόπος με τον οποίο μιλούν τα παιδιά για την Αρκαδία και ο θαυμασμός που δείχνουν να έχουν για τον τόπο και τους ανθρώπους του…. Ο Παναγιώτης μιλά για την έμπνευση που αποτέλεσε η Αρκαδία για ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ο Παντελής μιλά για τη φύση αλλά και την ιστορία της Αρκαδίας, ενώ ο Σπύρος περιγράφει την Αρκαδία με τρεις λέξεις, που αναφέρονται και στον πρόλογο της επιχειρηματικής τους ιδέας. «Άνθρωποι, ιστορία, πολιτισμός».
Στην συνέντευξη που παραχώρησαν οι τρεις φοιτητές και φίλοι στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 μίλησαν και για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία, για τα δικά τους όνειρα αλλά και για την οικονομική κρίση στη χώρα μας…
Απολαύστε στο βίντεο μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τρία νέα παιδιά που αποδεικνύουν πως μπορεί αυτός ο τόπος να έχει μέλλον… 
Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθρο1ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου σε Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Τεγέα, Λεβίδι & Δημητσάνα (ήχος)
Επόμενο άρθροΝ.Τσιαμούλος: Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι άσκηση επί χάρτου