“Αντίδωρο Ιστορίας” Δ. Μαυραειδόπουλου: «Είμαστε κακοί κληρονόμοι μίας πανέμορφης χώρας» (ήχος)

Ο οδοντίατρος-συγγραφέας από το Ψάρι Ηραίας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5
«Αν μαθαίναμε από την Ιστορία θα ήμασταν σήμερα διαφορετικοί. Είμαστε κακοί κληρονόμοι μίας πανέμορφης χώρας». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» με την Ελένη Τράκα, το πρωί της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου ο Αρκάς Δημήτρης Μαυραειδόπουλος.
Αφορμή για τη συνέντευξη η έκδοση του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Αντίδωρο Ιστορίας» που πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε στην Αθήνα.

Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις «Μένανδρος» τα έσοδα της πώλησης του οποίου θα διατεθούν για έργα στο χωριό του συγγραφέα, Ψάρι Ηραίας, αλλά και στον Όμιλο Λογοτεχνών-Καλλιτεχνών Οδοντιάτρων Ελλάδας, αφού ο κ.Μαυραειδόπουλος υπηρετεί τον οδοντιατρικό κλάδο.
Αφορμή για να γραφτεί το βιβλίο ήταν η οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και το πώς τα λάθη και οι αστοχίες πολιτικών έκαναν τρεις γενιές Ελλήνων σύγχρονους ραγιάδες.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία του Ελληνισμού από τους Ρωμαίους, μέχρι και σήμερα.
Επίσης αναφέρεται στους πυλώνες του Ελληνισμού όπως είναι η γλώσσα, η θρησκεία, η μουσική, η παιδεία, οι θεσμοί μας.
Έχει ακόμα γνωμικά, παροιμίες, τραγούδια του 1821 αλλά και δημοσιευμένα άρθρα του συγγραφέα τα τελευταία 35χρόνια σε εφημερίδες.
Ο κ.Μαυραειδόπουλος σημείωσε στη συνέντευξή του πως δυστυχώς οι Έλληνες δεν διαβάζουν και κυρίως οι πολιτικοί μας αγνοούν την ιστορία μας και γιαυτό καλούμαστε να την ζήσουμε εκ νέου.
Ακούστε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα και άκρως διδακτική συνέντευξη του κ.Μαυραειδόπουλου στην εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.
 



Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή συνάντηση της παράταξης της “Μαντινειακής Συμπολιτείας” στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΤα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας