ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη απεργούμε άπαντες! (vid)

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ:  ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ — ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ
• Τρίτη 1 Δεκέμβρη Έκτατη Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ (5μ.μ. – 4ο ΓΕΛ Τρίπολης)
• Πέμπτη  3 Δεκέμβρη απεργιακή συγκέντρωση (10.30 – πλατεία Πετρινού)

Τρίπολη 30 Νοέμβρη 2015
Ο  κύβος ερρίφθη. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για λογαριασμό ΕΕ – Μονοπωλίων απασφάλισε τον ασκό του Αιόλου  και σπέρνει ανέμους και θύελλες σε ότι κοινωνικό είχε απομείνει στο χαρακτήρα του ασφαλιστικού από την επιδρομή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ως εδώ! Πέμπτη 3 Δεκέμβρη Απεργούμε. Κατεβάζουμε τα στυλό, κλείνουμε τα βιβλία, κουμπώνουμε τους μαρκαδόρους, βάζουμε τις κιμωλίες στη θέση τους. Απεργούμε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα  μήνα και καλούμαστε να διδάξουμε το μάθημα του αγώνα και της αξιοπρέπειας στους μαθητές μας, στην κοινωνία. Δεν στηρίζουμε και δεν συναινούμε στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, την εξελισσόμενη λεηλασία στις ζωές εμάς και των παιδιών μας. Αρνούμαστε τον μόχθο των πολλών να των καρπώνονται λίγοι, λίγοι να είναι οι κερδισμένοι πολλοί οι χαμένοι. Το ασφαλιστικό σε όλο το εύρος του είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος  τον αιώνα που πέρασε. Κερδήθηκε με αμέτρητες θυσίες και αίμα. Δεν παζαρεύεται, δεν εκποιείται. 
Ζούμε τις αντιφάσεις της εποχής μας που ενώ η επιστήμη και η εφαρμογή της (τεχνολογία), η παραγωγικότητα της εργασίας έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, εντούτοις η μισθωτή εργασία σε όλες τις μορφές της, ο στρατός των ανέργων που όλο και διευρύνεται, όλοι μας καλούμαστε να ζήσουμε σε ένα σύγχρονο μεσαίωνα. Θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα με κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις φιλοδωρήματα. Να ανηφορίζουμε με το μπαστούνι στο σχολείο στην τάξη.
Κύριοι της συγκυβέρνησης και λοιπών ευρωενωσιακών καπιταλιστικών δυνάμεων. Εσείς μπορείτε με 40 χρόνια υπηρεσίας  στην τάξη να κάνετε μάθημα στα 67, με 30αρια τμήματα σε μαθητές 45 έως  60 χρόνια μικρότερούς σας. Τι θα τους πείτε; Ότι είναι σύγχρονο να ζεις στην ανασφάλεια, χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις, χωρίς σταθερή εργασία και ελεύθερο χρόνο, ότι κάποτε υπήρχε στα λεξικά η σύνταξη, οι ωριμάνσεις των μισθών. Ότι είναι αναχρονιστικό και Σοβιετικό κατάλοιπο η μόνιμη και σταθερή δουλειά, η σύνταξη, η ασφάλιση; Αρνούμαστε να συναινέσουμε σε αυτό τον κόσμο, τον κόσμο που πάτε να φτιάξετε. Αντιπαραβάλουμε έναν άλλο κόσμο, ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο κέντρο της προσοχής θα έχει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών που ορίζει η εποχή, το επιστημονικοτεχνικό κεκτημένο, χωρίς ανασφάλεια, με λαϊκή ευημερία. 
Συνάδελφοι συμπορευτείτε με το ΠΑΜΕ. Προσπεράστε τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό που με αυταπάτες πριν, με τη μοιρολατρία και το ψαλίδισμα των απαιτήσεων τώρα, κρύβει αιτίες και υπαίτιους, δεν αμφισβητεί τους αντιλαϊκούς στόχους ΕΕ – κεφαλαίου. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις καλεί απροκάλυπτα τους εργαζόμενους να γίνουν αυτόχειρες και να διεκδικήσουν αιτήματα ξένα και εχθρικά με τις ανάγκες τους. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το κάλεσμα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ, Σύνδεσμος, Αδέσμευτοι) για να πάει ο κλάδος στη συγκέντρωση με το πλαίσιο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας που είχε κάνει “copy & paste” αιτήματα από το πλαίσιο των Βιομηχάνων!!!
Είναι ώρα των αποφάσεων, της συλλογικής δράσης. Μέτωπο αντίστασης και ρήξης όχι μόνο με το πολιτικό προσωπικό, τα κόμματα δηλαδή της καπιταλιστικής διαχείρισης, αλλά και με τα αφεντικά τους. Όλους αυτούς που για χάρη τους σβήνονται και γράφονται νομοσχέδια, για να ζουν αυτοί καλά και ο λαός να σέρνεται στο καναβάτσο…
Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο… 
Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω!
 
Δείτε το κάλεσμα που έκαναν, για συμμετοχή στην απεργία, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος (μέλος ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αρκαδίας) και η Παναγιώτα Πανούση (μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Αρκαδίας):
 



Προηγούμενο άρθροΠρόεδρος Πράσινου Γορτυνίας για την ακαταλληλότητα του νερού: Ο Δήμος μας αγνοεί…
Επόμενο άρθροΝέα τμήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Νότιας Κυνουρίας
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5