Διάκριση 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης και θεάτρου

Ομάδα μαθητών και μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης, διακρίθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου “Castello di Duino” – 12η έκδοση. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν “The gesture and the genesis”. Η ομαδική εργασία που κατέθεσαν συνίστατο σε πέντε ποιήματα που αναφέρονται σε πέντε σημαντικούς δημιουργούς παγκόσμιας εμβέλειας [Βασλάβ Νιζίνσκι (χορός), Ιγκόρ Στραβίνσκυ (Μουσική), Μαρίνα Αμπράμοβιτις (περφόρμανς), Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο και Τζάκσον Πόλλοκ (Ζωγραφική)].

Να σημειωθεί ότι τα έργα των σχολείων αξιολογούνται ως σύνολο και βραβεύονται με κριτήριο την διαπιστωμένη ικανότητα των εργασιών να ωθήσουν τους μαθητές στην ποιητική γραφή. Το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης λαμβάνει διάκριση στον εν λόγω διαγωνισμό για τρίτη φορά, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο μπορεί να συναγωνιστεί ισότιμα τ” άλλα ευρωπαϊκά σχολεία.
Η Σχολική Κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν και που εκπροσώπησαν σε ένα διεθνή διαγωνισμό όχι μόνο το σχολείο τους αλλά και την Τρίπολη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.



Προηγούμενο άρθροΜ.Σκαντζός: Η σύμβαση της Περιφέρειας για τα σκουπίδια είναι επιζήμια για τους πολίτες (vid, ph)
Επόμενο άρθροΔίκαιες οι αντιδράσεις των κατοίκων του Βαλτεσινίκου για τα τέλη ύδρευσης