Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου (ph)

Πώς εκλήθης αδελφέ; Σταύρος Μοναχός!

Ἀγκάλας πατρικάς, διανοῖξαί μοι σπεῦσον, ἀσώτως τὸν ἐμόν, κατηνάλωσα βίον, εἰς πλοῦτον ἀδαπάνητον, ἀφορῶν τοῦ ἐλέους Σου. Νῦν πτωχεύουσαν, μὴ ὑπερίδῃς καρδίαν· σοὶ γὰρ Κύριε, ἐν κατανύξει κραυγάζω. Ἥμαρτον, σῶσόν με.



Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστριού Κυνουρίας και προέβη στην κουρά του Μοναχού Σταύρου Δελημανώλη, πτυχιούχου της ιατρικής εκ του Παραλίου Άστρους Κυνουρίας.

Πλήθος Κληρικών, Μοναχών, Μοναζουσών και ευλαβών προσκυνητών οι οποίοι έφτασαν στην Ιερά Μονή συμμετείχαν με κατάνυξη στην Ακολουθία και προσευχήθηκαν στη Παναγία και τον Άγιο Πρόδρομο να στερεώσει τον νέο Μοναχό Σταύρο. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του συμπατριώτη μας κ. Πέτρου Τατούλη Περιφερειάρχη της Πελοποννήσου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του νέου Μοναχού της τοπικής μας Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι ο Πανάγαθος Θεός, ο οποίος ρυθμίζει τα όνειρά μας και τα σχέδιά μας οικονόμησε μετά από λογιών – λογιών δυσκολίες και προβλήματα να έρθει αυτή η ευλογημένη ώρα.

Ο Σεβασμιώτατος ενθυμήθηκε τα παλαιότερα χρόνια όταν υπηρετούσε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, που από τότε γνώριζε προσωπικά τον π. Σταύρο, όταν διακονούσε νεώτερος τον μακαριστό π. Άνθιμο στην Ενορία του Παραλίου Άστρους, βοηθώντας από το αναλόγιο ή όπου αλλού χρειαζόταν.

Κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, τόνισε προς τον νέον Μοναχό τα Ιερά λόγια τα οποία πρέπει να έχει πάντοτε κατά νούν «Εάν μη Κύριος οικοδόμηση οίκον, εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες· εάν μη Κύριος φύλαξη πόλιν, εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων», συστήνοντας να  αγωνίζεται και να αγρυπνεί  για το καλό, αλλά χωρίς να στηρίζεται στον εαυτό του. Να προσεύχεται ακατάπαυστα και με επιμονή στον Θεό και να ζητά τη βοήθειά Του. Να γνωρίζει ότι τα έργα μας δεν εξαρτώνται από μας, όσο από το έλεος του Θεού. Ότι δεν έχουν καμιά αξία, όσο κι αν εμείς τα θεωρούμε σπουδαία, αν δεν τα καταξίωση η ευλογία και η έγκριση του Θεού.

Ο νέος Μοναχός π. Σταύρος τη επαύριον Κυριακή 8η Δεκεμβρίου 2013, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα λάβει τον πρώτον βαθμόν της Ιεροσύνης εκ των αγίων χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου μας, στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Αρτοκωστάς Κυνουρίας.

Ευχόμεθα στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας να είναι Άξιος και στον νέον μοναχό π. Σταύρο να έχει καλό παράδεισο.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Προηγούμενο άρθροΓιορτάστηκε ο πολιούχος Μεγαλοπόλεως, Άγιος Νικόλαος (vid, ph)
Επόμενο άρθροΔωρεάν έλεγχος σακχαρώδη διαβήτη στο Κοινωνικό ιατρείο
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5