Έγκριση έργων μέσω λιγνιτόσημου για τους Δ. Μεγαλόπολης και Γορτυνίας (vids)

Το συνολικό ποσό των έργων που αντιστοιχεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ανέρχεται στο 1.700.000 ευρώ



Συγκεκριμένα έργα, που θα υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα (μέσα στην Άνοιξη) ψήφισε στην συνεδρίαση της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού πόρου (λιγνιτόσημο). Έργα που αφορούν στο Δήμο Μεγαλόπολης κατά κύριο λόγο αλλά και στο δήμο Γορτυνίας. Σύμφωνα με τα όσα είπε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας το νέο 5ετές πρόγραμμα διέπεται από διαφορετική φιλοσοφία και τα έργα που έχουν ενταχθεί σε αυτό είναι διαφορετικής κατεύθυνσης από τα μέχρι τώρα εντασσόμενα έργα.

Σημείωσε δε λόγω και κάποιων επισημάνσεων που έγιναν στη συνεδρίαση από μέλη της επιτροπής ότι οι αιρετοί δίνουν το πολιτικό στίγμα για τα έργα που θέλουν να ενταχθούν και οι τεχνικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες και θα το πράττουν κάθε φορά που δημοπρατείται ένα έργο να έχουν και την αντίστοιχη τεχνική περιγραφή του έργου, που θα εγκρίνεται τελικώς από την Οικονομική Επιτροπή.

Στην συνεδρίαση παρίστατο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που παρενέβενε σε διάφορα θέματα και ανέλυε την σκοπιμότητα των έργων που έχουν προταθεί για άμεση υλοποίηση ενώ να τονίσουμε πως προτάθηκε να γίνουν δύο μελέτες,η μία επιδημιολογική για το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης(πρόταση από τον εκπρόσωπο του ΕΚΑ), κάτι βέβαια που δεν αποφασίστηκε αφού βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη αντίστοιχη μελέτη και αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Επίσης έγινε πρόταση από τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να γίνει μελέτη για τα επαγγέλματα που έχει ανάγκη το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης. Μελέτη που μπορεί να γίνει από τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Τα έργα που ψηφίστηκαν

Όσον αφορά τα έργα εκτός ελαχίστων για τα οποία υπήρξαν κάποιες ενστάσεις ψηφίστηκαν ομόφωνα και αφορούν σε υδρογεωλογικές μελέτες στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, σε μελέτη οριοθέτησης του ποταμού Ελισσώνα, στην κατασκευή αρδευτικού τσιμενταύλακα στον ποταμό Αλφειό, στην κατασκευή αερογεφυρών στον Λούσιο Ποταμό, στην ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στο δρόμο Αρχαία Γόρτυνα- Μονή Καλαμίου, στο δρόμο Μεγαλόπολης- Καρύταινας προς Αρχαία Τραπεζούντα- Παλαιοντολογικό Μουσείο -Αρχαία Λυκόσουρα. Εγκρίθηκαν ποσά επίσης για την επισκευή και συντήρηση οδικών τμημάτων (Αναβρυτός, Βάγγου και αλλού) στους τέως Δήμους Φαλαισίας και Μεγαλόπολης, η αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Ραψομμάτη (πρόβλημα που δημιούργηκε στο χωριό με τα νερά από τον εθνικό δρόμο μετά την υλοποίηση του έργου και όχι από το Μορέα όπως διευκρινίστηκε από τον κ. Τατούλη) και για το δήμο Γορτυνίας εγκρίθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου Άνω Καλυβάκια προς Κάτω Καλυβάκια (Χενέικα) και Παναγιά.

Δείτε στο πρώτο βίντεο τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β. Γιαννακούρα για τη συνεδρίαση και στο δεύτερο αποσπάσματα από τη συνεδρίαση.

Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΠόσο αυξάνεται το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων
Επόμενο άρθροΜέρος των χρωστούμενων δόθηκε στις εργαζόμενες του Βοσυνιώτειου