Προβλήματα στους κατοίκους των Σπανέικων Μεγαλόπολης από τα έργα του ΜΟΡΕΑ (vid, ph)

Αυτοψία Γιαννακούρα και προσπάθεια να δοθεί λύση

Προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκληθεί στους κατοίκους του χωριού Σπάνεικα στο δήμο Μεγαλόπολης (ΔΕ Φαλαισίας) από τα έργα που εκτελούνται  από το ΜΟΡΕΑ  για τη  διέλευση του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη, έγινε την Τετάρτη 19 Μαρτίου από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και τους μηχανικούς της Περιφέρειας που πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή  και συναντήθηκαν με κατοίκους του χωριού και τον εκπρόσωπο της εταιρείας.



Συγκεκριμένα η κοινοπραξία Μορέας για τη διάνοιξη του δρόμου προς τη Σπάρτη έχει κόψει εντελώς τον επαρχιακό δρόμο (τη μία είσοδο) για το χωριό κάθετα χωρίς να έχει δημιουργήσει κάποια γέφυρα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επιπλέον έχει κόψει και την επικοινωνία με κτήματα που έχουν  οι κάτοικοι στα σύνορα με το Νομό Λακωνίας.
Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο και μάλιστα δύο χρόνια πριν είχε γίνει η πρώτη αναφορά από το δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα σε συνεδρίαση της επιτροπής για το λιγνιτόσημο αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει κάποια ενέργεια αφού η εταιρεία, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει τότε ο δήμαρχος, τους παρέπεμπε στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων.
Το “ποτήρι ξεχείλισε” και οι κάτοικοι μην αντέχοντας άλλο την ταλαιπωρία που υφίστανται κυρίως για να μεταβούν στα κτήματά τους έστειλαν έγγραφο και στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα αλλά και στους δημάρχους Μεγαλόπολης και Σπάρτης (αφού η περιοχή είναι ακριβώς στα σύνορα με την ΔΕ Πελλάνας που είναι στο δήμο Σπάρτης). Τελικά ο κ. Γιαννακούρας ανταποκρίθηκε και με τη συνοδεία μηχανικών των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας μετέβη στην περιοχή και μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε ζήτησε από το ΜΟΡΕΑ να προχωρήσει σε κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις για το θέμα που αφορά στην μετάβαση των κατοίκων προς τα χωράφια τους.
Αν και ο εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν αρνητικός στην αρχή και προσπάθησε με διάφορες δικαιολογίες να αποποιηθεί τις ευθύνες της εταιρείας  τελικά ζήτησε να του σταλεί επίσημο έγγραφο με όσα ζητούν οι κάτοικοι, ώστε να αποφασίσει η εταιρεία να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις.( Να σημειώσουμε μάλιστα πως ο εκπρόσωπος της εταιρείας απαγόρευσε να καταγραφούν τα όσα κουβέντιαζε με τους μηχανικούς της περιφέρειας και τον αντιπεριφερειάρχη)
Ο κ. Γιαννακούρας του ζήτησε να απαντήσει άμεσα η εταιρεία αν και πότε θα προβεί στις εργασίες, διαφορετικά όπως υποσχέθηκε και στους κατοίκους, θα δουν τι μπορεί να κάνει και η Περιφέρεια με δικά της μηχανήματα.
 
Δείτε βίντεο από την αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη και τα παράπονα των κατοίκων αλλά και τι είχε πει ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας (ήχος) πριν δύο περίπου χρόνια (Ιούνιος του 2012)  στη συνεδρίαση της επιτροπής για το λιγνιτόσημο.
Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΜανώλης για φρέσκο γάλα: Περιφερειάρχης να αντιδράσει υπάρχει;
Επόμενο άρθροΦινάλε για το «1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821» (vd)