Συλλήψεις στην Τρίπολη για παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών (vid)

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η αλόγιστη συλλογή αρωματικών φυτών από τα βουνά της Αρκαδίας

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε το Δασαρχείο Τρίπολης σήμερα, Πέμπτη 14 Αυγούστου, για παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός μετέφεραν από τη Μεγαλόπολη 17 σακιά ρίγανη και άλλα τόσα τσάι προς πώληση. Η σύλληψη έγινε στην Τρίπολη.



 Μετά από έλεγχο στο φορτηγό διαπιστώθηκε η μεταφορά των δύο αρωματικών φυτών που ξεπερνούσαν σε ποσότητα το όριο που θέτει ο Νόμος για προσωπική χρήση και έτσι το Δασαρχείο προχώρησε στη σύλληψη των ατόμων αυτών. Βέβαια κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί πολλές φορές, ενώ πριν λίγο διάστημα συνελήφθησαν άτομα που μάζευαν τσάι σε χωριό λίγο έξω από την Τρίπολη, γιατί δεν είχε ξεκινήσει η περίοδος συλλογής.

Για ιδιωτική χρήση επιτρέπεται η συλλογή περίπου 1-1,5 κιλό. Η μεγαλύτερη ποσότητα δηλώνει εμπόριο. Κάτι που τελευταία τείνει να γίνει μάστιγα, αφού πολλοί είναι αυτοί που συλλέγουν χωρίς μέτρο και χωρίς τον αρμόζοντα τρόπο φυτά από το βουνό για να τα πουλήσουν και να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες.

Βέβαια ακόμα και όποιος μαζεύει κάποια ποσότητα θα πρέπει να προσέχει ώστε να κόβει το φυτό και όχι να το ξεριζώνει ώστε να υπάρχει σπόρος και για την επόμενη χρονιά.

Οι συλληφθέντες αν και σε τέτοιες περιπτώσεις περνούν αυτόφωρο, λόγω του τριημέρου θα οριστεί δικάσιμος τακτική και διώκοντο σε βαθμό πταίσματος.

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός εξόδου Μοναχού Παπαφλέσσα από την Ιστορική Μονή Ρεκίτσης Δυρραχίου Δ.Μεγαλόπολης
Επόμενο άρθροΖαχαριάς- Ξανθός: Το ψυχιατρικό νοσοκομείο έγινε νοσοκομείο υβρίδιο γιαυτό υπάρχουν τα προβλήματα (vid)