Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα

του Γιώργου Παύλου

Αναπλ. καθηγητή του Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης



 
Κύριε Πρωθυπουργέ, πρώτα από όλα σας συγχαίρουμε διότι έχετε το σθένος να αντιστέκεστε στην καταστροφική πολιτική των Μνημονίων αλλά και για την ανθρωπιά και την ευγένειά σας να μάχεστε για τον αδικημένο συνταξιούχο και χαμηλόμισθο συμπολίτη μας, αλλά και για τους ανέργους και διωκόμενους από την Ελλάδα λόγω ανεργίας νέους μας.

Όμως θα πρέπει να καταστήσετε σαφές τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στους ευρωπαίους συμπολίτες μας και τους αρχηγούς των χωρών τους αλλά και σε όλη τη διεθνή κοινότητα πως οι όποιες υποχωρήσεις κάνατε στις διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα δεν αποσκοπούν απλά σε ελαφρύνσεις και σε πιο μαλακά μνημόνια. Αντίθετα είναι μία προσωρινή στάση έως ότου η Ελλάδα καταστεί ικανή να απαλλαχθεί τελείως από τα μνημόνια όπως π.χ. συνέβη με την Τουρκία που μέσα σε δέκα χρόνια όχι μόνο ξέφυγε από τον ασφυκτικό κλοιό τού ΔΝΤ αλλά κατέστη τοπική οικονομική υπερδύναμη.
Εμείς ως Έλληνες βιώνουμε αυτή τη στιγμή το αίσθημα διωγμού όλου του ελληνικού λαού από την Ελλάδα αλλά και από την ιστορία. Βλέπουμε πώς η ΕΕ και οι διεθνείς τοκογλύφοι σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες των πολιτικούς ηγέτες και κόμματα, που μόνο στο όνομα έχουν σχέση με την Ελλάδα, δεν ενδιαφέρονται ποσώς για το μέλλον της ελληνικής πατρίδας μας και για το μέλλον του ελληνικού λαού. Αντιθέτως διαβλέπουμε πως επιδιώκουν την αντικατάσταση των Ελλήνων της Ελλάδας με πρόσφυγες Ασιάτες Αφρικανούς ή ό,τι άλλο και διωγμό των Ελλήνων προκειμένου να ελέγξουν πλήρως το πλέον πλούσιο μέρος του Πλανήτη και το πλέον σημαντικό από γεωστρατηγικής απόψεως.
Κύριε Πρωθυπουργέ, είμαστε περισσότερο από βέβαιοι πώς η υπερχρέωση, η υπογεννητικότητα, οι πρόσφυγες, αλλά και η συνεχής πλύση εγκεφάλου από τα μέσα ενημέρωσης και την αφελληνισμένη εργαλειακή παιδεία μας με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν την μετατροπή της Ελλάδας σε τόπο χωρίς Έλληνες.
Και ναι μεν νοιώθουμε όλους τούς συνανθρώπους μας, Ασιάτες, Αφρικανούς, Μουσουλμάνους ή όποιους άλλους ως πάσχοντες αδερφούς μας και ίσους προς εμάς, όμως δεν δεχόμεθα να μας αντικαταστήσουν όλοι αυτοί οι πληθυσμοί εδώ στην Ελλάδα επειδή αυτό θα εξασφαλίσει σε κάποιους την πλήρη άλωση της ελληνικής γης. Και η λύση δεν είναι να στραφούμε εναντίον αυτών των ανθρώπων αλλά εναντίον αυτών που αυτή τη στιγμή μέσω των μνημονίων διαλύουν την ελληνική δημοκρατία και την ελληνική πολιτεία.
Στην κατάσταση αυτή των ελληνικών πραγμάτων, και επειδή κύριε Πρωθυπουργέ και συμπολίτη μας Αλέξη Τσίπρα, είστε μαζί με τον Πάνο Καμένο, δυστυχώς οι μόνοι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες που αγωνίζεστε εναντίον των διεθνών τοκογλύφων που θέλουν να μάς αφανίσουν και να τα πάρουν όλα μισοτιμής, θα πρέπει να βεβαιώσετε τον Ελληνικό λαό για μερικά ουσιώδη πράγματα όπως:
“Ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε οιαδήποτε  διαδικασία νομιμοποίησης από ολόκληρο το σώμα της ελληνικής κοινωνίας της πολιτικής των μνημονίων και απαλλαγή ή αθώωση παντός υπευθύνου για την σημερινή κατάντια της πατρίδας μας ιδίως του πρωτεργάτη αυτής της καταστροφικής πορείας των έξι τελευταίων χρόνων, Γιώργου Παπανδρέου αλλά και όσων τον διαδέχθηκαν και εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό πώς τα μνημόνια θα είναι μία γρήγορη θεραπεία που θα μας επαναφέρει στην ομαλή οικονομική λειτουργία της χώρας και σε αναπτυξιακή πορεία.
Ότι θα ξεκαθαρίσετε το ζήτημα της νομιμότητας ή μη του χρέους. Δηλαδή ποιό είναι το νόμιμο χρέος των Ελλήνων πολιτών προς τους δανειστές του και ποιό και πόσο είναι το παράνομο χρέος με κερδοσκοπικά επιτόκια, το οποίο προήλθε από δόλο εκ μέρους των διεθνών τοκογλύφων για υφαρπαγή τού δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου.
Διότι εμείς ως ελληνικός λαός ούτε ενημερωθήκαμε ποτέ ούτε ρωτηθήκαμε αν αποδεχόμαστε την πολιτική του υπερδανεισμού από όλες τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις ακόμη και αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην οποία απέβλεπε ο ελληνικός λαός ,όπως τώρα αποβλέπει στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Ακόμη ότι θα προχωρήσετε σε άμεση και αποφασιστική ενεργοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης για απόδοση ευθυνών σε όσους παραβίασαν το ελληνικό Σύνταγμα και την ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να οδηγήσουν την Ελλάδα στην υπερχρέωση και την απώλεια της εθνικής της ανεξαρτησίας. Στην κατεύθυνση αυτή μολονότι έχει συσταθεί από την ελληνική βουλή σχετική επιτροπή δεν βλέπουμε ακόμη αποφασιστικές κινήσεις για την απόδοση ευθυνών.
Το ευρώ μέχρι σήμερα απεδείχθη ο ενταφιασμός της ελληνικής οικονομίας. Τι άλλο πέρα από την εκτίναξη μέσα σε πέντε μόλις χρόνια του δημόσιου χρέους στα 500 δις. περιμένουμε ως Έλληνες για να αντιληφθούμε πως μέσα στο ευρώ δεν υπάρχει μέλλον για την ελληνική οικονομία αλλά και για την ελληνική δημοκρατία και την εθνική μας ανεξαρτησία.
Επομένως εάν η ΕΕ και η δυτική συμμαχία δεν προχωρήσουν σε άμεση ρύθμιση του ελληνικού χρέους και εξασφάλιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και ακεραιότητας ως ιστορική χώρα που αποτέλεσε πάντα τον πυλώνα και τον ουσιαστικό σύμμαχο του δυτικού κόσμου είμαστε υποχρεωμένοι σε πρώτη φάση να προχωρήσουμε σε έκδοση εθνικού νομίσματος.
Αν δε χρειαστεί και δεν μας προστατεύσει επαρκώς η δυτική συμμαχία ότι θα αναγκαστούμε ακόμη και σε αποχώρηση από τη δυτική, συμμαχία και αναζήτηση νέων συμμαχιών που θα εγγυώνται την εθνική μας ακεραιότητα και επιβίωση. Το ευρώ δεν είναι πανάκεια όπως σαφώς το δείχνει η εμμονή της Αγγλίας στο εθνικό της νόμισμα, αλλά ούτε το ΝΑΤΟ αν δεν μπορεί αυτό να εγγυηθεί για την εθνική μας ανεξαρτησία. Ήδη η Ελλάδα έχει αλωθεί εκ των έσω αφού ο μισός σχεδόν πληθυσμός της είναι εισβολείς που η σύμμαχος Τουρκία εδώ και δέκα χρόνια διεκπεραιώνει με συστηματικό τρόπο μέσα από τα ελληνικά σύνορα στη Θράκη και στο Αιγαίο.
Κύριε Πρωθυπουργέ, θα πρέπει να εγγυηθείτε στον ελληνικό λαό πώς δεν θα είστε οι διεκπεραιωτές του δημόσιου χρέους που θα οδηγήσετε στην καταστροφή της Ελλάδας, οικονομικής, δημογραφικής, πολιτιστικής, αλλά αντίθετα ότι ήρθατε στην εξουσία προκειμένου να σώσετε την Ελλάδα και την ελληνική Δημοκρατία από την κατάλυσή τους, να δώσετε ελπίδα για το μέλλον του στον ελληνικό λαό και όχι για να επιλέξετε το αναισθητικό που θα καταστήσει τον πόνο του αφανισμού του και της κατακρεούργησής του πιο ανώδυνο.
Τέλος, κύριε Πρωθυπουργέ, θα πρέπει να προστατεύσετε τους Έλληνες πολίτες από το να τρομοκρατηθούν με οιονδήποτε τρόπο και να ψηφίσουν οι ίδιοι εναντίον του εαυτού τους. Να ενημερώσετε ανοικτά και με όποια συνέπεια τον ελληνικό λαό τι σχεδιάζεται εις βάρος του στα παρασκήνια. Μάλιστα δε η καλύτερη άμυνα δική σας και του λαού σας αλλά και προστασία σας ακόμη και ως φυσικό πρόσωπο είναι η ανοικτή ενημέρωση του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινότητας.
Κύριε Πρωθυπουργέ, εάν με οιονδήποτε τρόπο τρομοκρατούνται οι λαοί και οι κυβερνήσεις τους τότε βρισκόμαστε προ μίας παγκόσμιας πρόκλησης του ανθρώπινου πολιτισμού και της ανθρώπινης ιστορίας. Δεν αρνούμαστε ως Έλληνες πολίτες να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους ευρωπαίους συμπολίτες μας και να αποδώσουμε κάθε αληθινό και όχι δόλιο χρέος. Όμως δεν δεχόμαστε και να αφανιστούμε χάριν μίας ενωμένης Ευρώπης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο των ισχυρών μελών της, μίας Ευρώπης που έπαψε να βάζει τον άνθρωπο και τη δημοκρατία πάνω από το κέρδος και την κερδοσκοπία των απρόσωπων και απάνθρωπων νόμων της αγοράς.
Δεν δεχόμαστε μία Ευρώπη νικημένη και υποταγμένη στους νόμους της αγοράς οι οποίοι είναι κυρίαρχοι και ταπεινώνουν ή και αφανίζουν τον άνθρωπο ως φυσικό και πολιτικό όν. Δεν δεχόμαστε οι νόμοι της αγοράς να υποκαταστήσουν τούς νόμους τού δικαίου και του ανθρωπισμού καθιστώντας τις ανθρώπινες κοινωνίες, κοινωνίες αγρίων και αλόγων ζώων, κοινωνίες ζούγκλας.
Ο φυσικός πλούτος δεν ανήκει σε μία ελάχιστη ανθρώπινη ελίτ αλλά στους λαούς και στα έθνη τους. Γι’ αυτό, κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή τη στιγμή αγωνίζεστε στην ουσία εναντίον ενός νέου φεουδαρχισμού και ενός νέου ολοκληρωτισμού, δηλαδή του ολοκληρωτισμού των αγορών και των τραπεζών.
Οι λαοί και οι χώρες τους δεν ανήκουν σε μία δεκάδα τραπεζιτών και σε μία ελάχιστη ελίτ. Η γη ανήκει στους ανθρώπους και στους πολίτες της και όχι στους τραπεζίτες και τις αγορές τους.
Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή τη στιγμή εσείς και η μικρή χώρα σας που λέγεται Ελλάδα αμύνεστε για όλη την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό μην φοβηθείτε και μην τρομοκρατηθείτε αλλά αντισταθείτε. Ενημερώστε τόσο τους Έλληνες όσο και την διεθνή κοινότητα για ό,τι διαδραματίζεται εις βάρος των καθημερινών ανθρώπων, που κάποιοι τούς εκλαμβάνουν ως αγέλη και κολεκτίβα.
Όχι. Είμαστε ελεύθεροι συμπολίτες αυτού του πλανήτη και δεν δεχόμαστε τη μετατροπή της γης σε ζούγκλα ζώων κατά την φάρμα των ζώων του Όργουελ.

Προηγούμενο άρθροΠατσαρίνος: Η μεγάλη υποκρισία του ΝΑΙ
Επόμενο άρθροΠρόταση ψηφίσματος «Ανταρσίας στο Μοριά» για το δημοψήφισμα
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5