28 Οκτωβρίου 1940: Η μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή στην ιστορία της χώρας μας

Σαν σήμερα 28-10-1940 ξεκίνησε η μεγαλύτερη Ανθρωποσφαγή στην ιστορία της χώρας μας!
Στις 28-10-1940, πριν δηλαδή 75 χρόνια, ο Ιταλικός φασισμός ενθαρρυμένος από τον Γερμανικό ναζισμό έμπλεξε τη χώρα μας στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ξεκινώντας επίθεση στα σύνορά μας με την Αλβανία!

Από τη μέρα εκείνη άρχισε η μεγαλύτερη Ανθρωποσφαγή στη χώρα μας, που δεν είχε προηγούμενο τουλάχιστον στη νεώτερη ιστορία μας!
Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κάθε ηλικίας και φύλου, έβαψαν με το αίμα τους τα πεδία των μαχών, τους χώρους των εκτελέσεων η γέμισαν τα νεκροταφεία με τα πτώματά τους εξ αιτίας της πείνας, αφού οι Γερμανοί και Ιταλοί κατακτητές, λεηλάτησαν κάθε παραγωγή η αποθήκες τροφίμων!
Η μηχανή του θανάτου δούλευε ακατάπαυστα για τέσσερες συνεχή χρόνια, φτιάχνοντας χωρίς οίκτο και τον παραμικρό δισταγμό χιλιάδες χαροκαμένες μάνες, χήρες γυναίκες και ορφανά παιδιά!
Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Άνθρωποι, πριν ακόμη γνωρίσουν τη ζωή, τον έρωτα, τη διασκέδαση, την οικογένεια, γέμισαν με τα κορμιά τους τα νεκροταφεία η τα ρέματα απ αυτούς που δεν βρέθηκαν, απ άκρη σε άκρη όλης της χώρας μας!
Παρ’ όλες τις τραυματικές εμπειρίες του πολέμου, τα βιβλία που γράφτηκαν, τα ντοκιμαντέρ που διασώθηκαν, τα μνημεία στις πλατείες των χωριών και των πόλεων, εν τούτοις ο ναζισμός υπάρχει και μάλιστα στις μέρες μας σηκώνει και πάλι κεφάλι σε όλη την Ευρώπη!
Θύματά του οι νέοι και οι νέες που δεν έζησαν τα αποτελέσματα της εξουσίας του όπου κατάφεραν να κυβερνήσουν και τις συνέπειες από τη δράση του στο καιρό του πολέμου!
Κάθε φορά με διαφορετικά συνθήματα η με διαφορετικές αφορμές, συσπειρώνει εύκολα στις τάξεις του νέους και νέες λόγω του αυθορμητισμού της ηλικίας, αλλά περισσότερο λόγω της δύναμης του χρήματος που διαθέτει και της προπαγάνδας που καλλιεργεί ανάμεσα στους Ανθρώπους!
Τελευταία με αφορμή τα προσφυγικά κύματα, που όλοι μας γνωρίζουμε τα αίτια και τις αφορμές που τα έχουν δημιουργήσει, εν τούτοις λόγω της φοβίας που καλλιεργούν οι επιτήδειοι πράκτορες των οικονομικά ισχυρών της Ευρώπης, δυναμώνουν τα νεοναζιστικά κινήματα και αποτελούν νέα απειλή για την Ειρήνη!
Αυτοί που ανοίγουν πολέμους σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας προκειμένου να βάλουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, αυτοί οι ίδιοι προπαγανδίζουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών, στέλνοντας νέους και νέες στις γραμμές των νεοφασιστικών και  νεοναζιστικών οργανώσεων!
Πρέπει να αντισταθούμε στις προκλήσεις των καιρών και να γίνουμε όλοι μας το ανάχωμα στην άνοδο αυτών των επικίνδυνων για την Ανθρωπότητα ιδεών και φιλοσοφιών, ώστε να απολαύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο ήσυχα, το δώρο της ζωής που μας χάρισαν οι γονείς μας και να μη γίνουμε οι ίδιοι και τα παιδιά μας η πρώτη ύλη στη κρεατομηχανή του πολέμου!!!!!
 
Τρίπολη 28-10-2015  Τάσος Παπαζαχαρίας



Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για το νέο ΕΣΠΑ από την ΠΕΔ Πελοποννήσου στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΟ μάγος Σανκάρα έρχεται στην Τρίπολη!