Όταν ο Ρόλε βάζει το ποδαράκι του!

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι λίγες ώρες μετά την ισοπαλία του Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ρόλε δημιούργησε, ο Πάρα εκτέλεσε και ο Αστέρας έφυγε με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα από την Κωνσταντινούπολη. Ήταν η στιγμή που ο Αργεντίνος έλεγε με χιουμοριστική διάθεση: “Να ξέρετε ότι εγώ προτιμώ να σκοράρω και όχι να δίνω τις ασίστ”.  

 
Λίγες ώρες αργότερα, ο Ρόλε διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό. Ούτε τρία λεπτά δεν είχαν περάσει από την έναρξη του αγώνα με την Καλλονή και με δική του ασίστ ο Μάσα αυτή τη φορά σκόραρε, δίνοντας τελικά τη νίκη στον Αστέρα. Ο Ρόλε γεννήθηκε για αυτό το… ρόλο. Του δημιουργού. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το αποδεικνύουν οι αριθμοί και το επιβεβαιώνει η “τέχνη” που διαθέτει στην τελική πάσα. 
 
Ο Αστέρας φέτος έχει σκοράρει συνολικά σε Ελλάδα και Ευρώπη 17 γκολ. Δώδεκα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και και πέντε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ρόλε έχει προλάβει ήδη να δώσει τις… ασίστ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό! 
 
Σε τέσσερις αγωνιστικές στην Σούπερ Λίγκα, ο Αργεντίνος του Αστέρα έχει συμμετοχή στα τέσσερα από τα πέντε γκολ που έχει πετύχει η ομάδα του. Δύο ασίστ, στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ για το κεφάλι του Μπαράλες και με την Καλλονή την μπαλιά “διαβήτη” για τον Μάσα. Και δύο γκολ, αυτά που πέτυχε κόντρα στον Λεβαδειακό δίνοντας στον Αστέρα τη νίκη με 2-1. 
 
rolle1.jpg
 
Όσο για την Ευρώπη, ο Ρόλε άνοιξε λογαριασμό από το πρώτο ματς στην Φινλανδία, όταν από δικό του φάουλ η μπάλα πήγε “συστημένη” στο κεφάλι του Σανκαρέ για το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ κόντρα στην Ροβανιέμι. Στην ρεβάνς, τη στιγμή που οι Φινλανδοί είχαν ισοφαρίσει σε 2-2 και η μπάλα “έκαιγε”, εκείνος ήταν που σέντραρε για το κεφάλι του Ντε Μπλάσις για το 3-2. 
 
Κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, μπορεί με κόντρα και όχι με μπαλιά ακριβείας τη φορά αυτή, αλλά από δικό του πόδι η μπάλα κατέληξε στον Μάσα για το 1-0. Κόντρα στους Ισραηλινούς, στην Κύπρο αυτή τη φορά, πάλι εκείνος έβαλε το ποδαράκι του για το πολύτιμο γκολ που τελικά έδωσε και την πρόκριση. Εκτέλεση φάουλ του Ρόλε για το κεφάλι του Γκοϊάν και 0-1… 
 
Και ασφαλώς, για να συμπληρωθούν οι πέντε ευρωπαϊκές ασίστ του αξέχαστη είναι πλέον και εκείνη στην Πόλη, κόντρα στην Μπεσίκτας για το γκολ του Πάρα. Συνολικά εφτά τελικές πάσες έχει δώσει μέχρι τώρα ο Ρόλε στα 17 γκολ του Αστέρα. Προσθέστε και τα δύο γκολ που σημείωσε ο ίδιος και βγαίνει το αποτέλεσμα: Έχει υπογράψει περισσότερα από τα μισά φετινά γκολ του Αστέρα! 
Θοδωρής Τσούτσος



Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 193η επέτειο άλωσης της Τριπολιτσάς
Επόμενο άρθροΕπανέρχονται οι διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ από την άνοιξη του 2015;