Ο Ν. Λυμπερόπουλος στη «Μικτή Ζώνη» της ΔΡΤ 91,5 για τη νίκη στο Άστρος!

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος
Την περασμένη Κυριακή η Δόξα μην έχοντας άλλα περιθώρια κατάφερε και πέρασε νικηφόρα από την έδρα του πρωτοπόρου και εξαιρετικά φορμαρισμένου αγωνιστικά Πανθυρεατικού με σκορ 1-2, με αποτέλεσμα η διαφορά από την κορυφή να μειωθεί στους πέντε βαθμούς, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Αρκαδίας. Με αφορμή αυτή τη νίκη ο Νίκος Λυμπερόπουλος «φιλοξενήθηκε» από τη «Μικτή Ζώνη» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 και μίλησε για τη σπουδαία αυτή νίκη, το τοπικό πρωτάθλημα και φυσικά τη συνέχεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου!

Τα όσα αναφέρθηκαν ήταν αρκετά ενδιαφέροντας και είχαν αναλυτικότερα ως εξής:
Πόσο σημαντική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε, Νίκο, αυτή την επικράτηση στο Άστρος, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής;
Η νίκη ήταν «μονόδρομος» για εμάς, γιατί είχαμε μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έπρεπε να κερδίσουμε γιατί θα τελείωναν όλα για εμάς. Πιστεύω παίξαμε πολύ καλά, ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κερδίσαμε δίκαια.
Αποτελεί αυτό το αποτέλεσμα νίκη αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, γιατί είναι γεγονός ότι η ομάδα είχε κάποια βαθμολογικά «στραβοπατήματα» το προηγούμενο διάστημα…
Λειτούργησε πάρα πολύ θετικά αυτή η νίκη κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, γιατί η ομάδα πήρε ένα σημαντικό ντέρμπι που δεν είχε κερδίσει φέτος. Πιστεύω αυτό να είναι ένα «σκαλοπάτι» ώστε η ομάδα να βοηθηθεί φέτος ώστε να κάνει πιο εύκολες νίκες στη συνέχεια και να πλησιάσουμε περισσότερο την κορυφή ώστε να διεκδικήσουμε στο στόχο μας.
Ξεκινάμε από την αρχή το πρωτάθλημα; Είναι αυτό που έχετε στο μυαλό σας μετά από αυτή τη νίκη;
Ούτως ή άλλως έχουμε ένα ακόμη γύρο. Δεν τελειώνει από τον πρώτο γύρο ένα πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα μας δώσει και αυτοπεποίθηση και εκτιμώ ότι θα μας υπολογίζουν περισσότερο οι αντίπαλοι μας. Κατά τα άλλα φαίνεται ότι και η ομάδα του Άστρους μπορεί να ηττηθεί, γιατί δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο όπως είπαμε. Πιστεύω ότι θα γίνει ένας πολύ καλός δεύτερος γύρος και θα παιχτεί  υπόθεση του τίτλου μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές.
Είναι και ανάποδο όμως αυτό… Και οι υπόλοιπες ομάδες μπορεί να καταλάβουν ότι η ομάδα του Άστρους μπορεί να ηττηθεί, αλλά και εσείς καταλαβαίνετε ότι από τη στιγμή που κερδίζεται στην έδρα του πρωταθλητή και πρωτοπόρου ότι μπορείτε να κερδίσετε οποιονδήποτε;
Σαφώς ναι. Εμείς πιστεύω το γνωρίζαμε αυτό. Ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, αλλά δεν το είχαμε κάνει και τόσο πολύ πράξη φέτος. Πιστεύω αυτή η νίκη θα μας δώσει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε καλύτερα στο δεύτερο γύρο.
Βλέπουμε ότι το κλίμα στη Δόξα είναι εξαιρετικό και επίσης βλέπουμε ότι γενικότερα η Δόξα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ποιος είναι ίσως ο λόγος που φέρνει την ομάδα της Μεγαλόπολης στους -5 βαθμούς από την κορυφή;
Είναι κάποια μικρά λάθη πιστεύω τα οποία εμείς τα πληρώνουμε. Δηλαδή έχουν υπάρξει παιχνίδια που στην πρώτη φάση του αντιπάλου έχουμε δεχθεί γκολ. Μπορεί να κάνουμε εμείς 4-5 φάσεις μέχρι να βάλουμε το πρώτο γκολ και ο αντίπαλος μας με την πρώτη φάση να μας κάνει γκολ. Δηλαδή πληρώνουμε τα λάθη μας πολύ εύκολα, αλλά δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Αυτό ουσιαστικά πρέπει να πούμε ότι πάθαμε και στο Άστρος. Πιέσαμε λίγο στην αρχή και κάναμε 3-4 φάσεις και με την πρώτη φάση του αντιπάλου, δεχθήκαμε γκολ. Πιστεύω ότι θα διορθωθεί αυτό!
Πλέον όσο περνούν τα χρόνια ο ρόλος σας είναι διπλός. Όχι μόνο τη δική σας απόλαυση και χαρά της συμμετοχής, αλλά παράλληλα πείθετε και νέα παιδιά να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο.
Αυτή είναι η δουλειά μας ουσιαστικά. Να οδηγήσουμε τα παιδιά στο να κάνουν αυτό που τους αρέσει και το απολαμβάνουν. Έχουμε την ακαδημίας μας εδώ, την ομάδα δηλαδή της Δόξας η οποία πηγαίνει και πολύ καλά με τη στήριξη της διοίκησης και θέλουμε να βγάλουμε παιδιά ώστε να βοηθηθούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ίσως και στις μεγαλύτερες κατηγορίες.
Φανταζόμαστε ότι και για εσάς θα ήταν πιο σημαντικός τίτλος να δείτε αυτά τα παιδιά να παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο ποδόσφαιρο από τα να πάρετε ένα πρωτάθλημα…
Μετά από ένα σημείο όπου ουσιαστικά κι εμείς παίρνουμε «χαμπάρι» τι γίνεται, σαν προπονητές πλέον θέλουμε να βγει αυτό το κομμάτι προς τα έξω. Δηλαδή να βγάλουμε παιδιά που θα παίξουν, όπως φέτος κάποια παιδιά από το παιδικό φέτος αγωνίζονται και στην πρώτη ομάδα, όπου κάποιοι παίζουν και βασικοί και άλλοι με λιγότερα λεπτά συμμετοχής.
Βλέπουμε όμως και την παιδική ομάδα της Δόξας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Πάει αρκετά καλά και μέσα από αυτή την πρωταγωνιστική πορεία, οι νεαροί αθλητές ανταπεξέρχονται στις δικές τους απαιτήσεις κάτι που θα τους επιτρέψει τα επόμενα χρόνια να βοηθήσουν και τη μεγάλη ομάδα.
Είναι πολύ σημαντικό, αν και δεν είναι αυτός ο σκοπός στο παιδικό πρωτάθλημα, αλλά να πάρουν συμμετοχές και αγωνιστικά λεπτά τα παιδιά και να αποκτήσουν εμπειρία μέσα από τα παιχνίδια. Σιγά-σιγά αποκτώντας αυτή την εμπειρία θα μπουν και στην πρώτη ομάδα και θα βοηθήσουν και τη μεγάλη ομάδα της Μεγαλόπολης.
Νίκο, ύστερα από τόσα χρόνια στο τοπικό ποδόσφαιρο της Αρκαδίας, ποια είναι η άποψή για την εξέλιξη που έχει. Δηλαδή χρόνο με το χρόνο το βλέπεις καλύτερο, χειρότερο ή στάσιμο;
Να πω την αλήθεια, δεν υπάρχουν σημαντικά βήματα προόδου. Έτσι όπως το βλέπω εγώ. Πιστεύω ότι για να αλλάξει κάτι πρέπει να βελτιωθούν πολύ οι ομάδες στο θέμα των ακαδημιών. Δηλαδή να παίξουν παιδιά από την πόλη και το χωριό τους. Να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν, γιατί έτσι οι περισσότεροι θα δώσουν και το κάτι παραπάνω γιατί θα καταλάβουν ότι παίζουν για το φίλο τους, το συγγενή τους και αυτό που έχει έρθει να τους δει. Πιστεύω ότι αν λειτουργήσουν οι ομάδες με τις ακαδημίες, θα ανέβουν αγωνιστικά περισσότερο και ποιοτικά οι ομάδες. Πιστεύω ότι οι περισσότερες ομάδες δεν προπονούνται, ενώ αν είναι παιδιά ντόπια και από τις ακαδημίες και τα παιδιά είναι πιο εύκολο να συμμετέχουν στις προπονήσεις και όχι να μετακινούνται σε άλλες περιοχές για τις προπονήσεις.
Δηλαδή δεν βλέπεις εξέλιξη και σε αγωνιστικό επίπεδο, όχι μόνο σε οργανωτικό επίπεδο ή σε επίπεδο υποδομών;
Το καλό είναι ότι έχει βελτιωθεί η εικόνα σε επίπεδο γηπέδων, αφού έχω παίξει και στα παλαιότερα πρωταθλήματα όπου όλα τα γήπεδα σχεδόν αν είναι με χώμα. Έχουμε μια πρόοδο σ’ αυτό εννοείται και μας έχει βοηθήσει αυτό με το φυσικό ή πλαστικό χόρτο. Αναφερόμαστε όπως σε επίπεδο ποιότητας. Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να βασιστούμε στα παιδιά της πόλης και του χωριού μας.
Υπάρχει φαβορί για τον τίτλο; Λένε ότι πάντα φαβορί είναι ο προηγούμενος πρωταθλητής…
Έχει τον «αέρα» ο προηγούμενος πρωταθλητής… Έχει τον «αέρα» του πρωταθλητή ο Πανθυρεατικός και έχει και τη διαφορά των πέντε βαθμών. Ουσιαστικά είναι το φαβορί, αλλά νομίζω ότι η υπόθεση τίτλος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Έχει δρόμο ακόμη και είναι ανατρέψιμη η κατάσταση. Δηλαδή η Δόξα έχει την ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος.



Προηγούμενο άρθροΜία ακόμα μέρα διακοπών για τους μαθητές της Γορτυνίας
Επόμενο άρθροΣε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομείο και χωριά του δήμου Τρίπολης η Εύη Τατούλη
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5