Γ. Γεωργακόπουλος στη «Μικτή Ζώνη» της ΔΡΤ 91,5: «Ωραία εμπειρία αυτό που ζω στην Παναχαϊκή!»

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος
Ένας από τους παίκτες που αναδείχθηκαν και ανδρώθηκαν στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, εξελισσόμενοι από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι και ο τερματοφύλακας Γιώργος Γεωργακόπουλος. Ο νεαρός Τριπολίτης πορτιέρο έζησε έντονες συγκινήσεις και σπουδαίες στιγμές με την «κυανοκίτρινη» φανέλα, αλλά εδώ και λίγο καιρό πλέον έχει επιλέξει άλλο «σταθμό» στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Έναν «σταθμό» όπως αυτός της ανταγωνιστικής και με βλέψεις ακόμη και για άνοδο στην Super League, Παναχαϊκής. Για τον ίδιο η παρουσία του στην ιστορική ομάδα της Αχαΐας αποτελεί σημαντική πρόκληση, ενώ παράλληλα θέλει να ζήσει σημαντικές προσωπικές ποδοσφαιρικές στιγμές πάντα σε συνδυασμό με σημαντικές επιτυχίες και για τον ίδιο το σύλλογο. Τις προηγούμενες ημέρες ο Γιώργος Γεωργακόπουλος φιλοξενήθηκε από τους Θοδωρή Τσούτσο και Φώτη Αλεξόπουλο στην ραδιοφωνική αθλητική εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης σε μία ομολογουμένως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Στο ξεκίνημα ο Αρκάς τερματοφύλακας αναφέρθηκε στο νέο σταθμό της καριέρας του που είναι η Παναχαϊκή λέγοντας: «Από εδώ και πέρα είναι ένα νέο κεφάλαιο η Παναχαϊκή. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι είναι μία πολύ ωραία εμπειρία και ελπίζω να έχει τη συνέχεια που έχει μέχρι αυτή τη στιγμή και ακόμη καλύτερη. Ήμουν τυχερός γιατί πήγα σε μία πόλη που την ξέρω και δεν χρειάστηκε καιρός προσαρμογής. Σίγουρα στην ομάδα χρειάστηκε κάποιο διάστημα, αλλά υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα κάτι που φαίνεται άλλωστε από τη βαθμολογία. Είναι όλοι νεαροί παίκτες κατά πλειοψηφία. Φιλόδοξοι η ομάδα είναι πραγματικά μια οικογένεια και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την ώρα».
 
Αναφορικά με τα μεγάλα πράγματα που θα ήθελε να πετύχει με την ομάδα της Αχαΐας ο Γεωργακόπουλος σχολίασε: «Στόχος της ομάδας είναι αποκλειστικά η άνοδος. Οτιδήποτε άλλο είναι ουσιαστικά αποτυχία. Στόχος αρχικά των ανθρώπων της ομάδας είναι να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα με νεαρούς παίκτες η οποία αν κατάφερνε να μπει στα play-off θα ήταν κάτι πολύ θετικό, αλλά από τη στιγμή που βλέπουμε ότι η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, πλέον ξεκάθαρος στόχος είναι η επιστροφή στη Super League», ενώ παράλληλα σχολίασε την ανταγωνιστικότητα της football league λέγοντας: «Σίγουρα κι εγώ μόλις άρχισα να παρακολουθώ ποδόσφαιρο έβλεπα ομάδες όπως ο Απόλλων και η Παναχαϊκή και άλλες ομάδες που μου έρχονται στο μυαλό, αποκλειστικά στην Α’ Εθνική. Αμέσως-αμέσως αναφερθήκαμε σε 4-5 ομάδες που είναι κρίμα να βρίσκονται στην Β’ κατηγορία. Έχουν όλες τους οι ομάδες πολύ λαό από πίσω τους. Μιλάμε για τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Προχθές που παίξαμε με την ΑΕΚ, εγώ προσωπικά και ααπό την απόδοση των δύο ομάδων και από το κλίμα δεν ένοιωσα ότι έπαιζα σε παιχνίδι Β’ Εθνικής».
 
Στο αν από την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου του μέχρι σήμερα ο ίδιος φανταζόταν τη συγκεκριμένη πορεία που χάραξε, ο Γεωργακόπουλος τόνισε: «Όταν ξεκίνησα από την αρχή να ασχολούμαι με τον αθλητισμό από πολύ μικρός, είχα όνειρα και φιλοδοξίες όπως έχουμε όλοι. Ο Αστέρας μου έδωσε την ευκαιρία σε μια κρίσιμη ηλικία να μπορώ να κάνω το κάτι παραπάνω, συνδυάζοντας παράλληλα και το σχολείο και μένοντας στο σπίτι και την οικογένειά μου και τους φίλους μου, που είναι σημαντικό σ’ αυτές τις ηλικίες. Τώρα από εκεί και πέρα, έχουν γίνει όλα! Έχουν γίνει όλα και καλά και κακά, κάτι που φυσικά σου επιφυλάσσει ο αθλητισμός. Πολύ γρήγορα έγιναν όλα τα καλά από τότε, πολύ γρήγορα έγιναν όλα τα άσχημα και νομίζω ότι ήρθε στιγμή να γυρίσουμε πάλι από την άλλη πλευρά της ρόδας».
 
Με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου Αρκαδίας της περασμένης Τετάρτης ο ίδιος σχολίασε μετά από σχετική ερώτηση τον τελευταία τελικό στον οποία είχε συμμετάσχει με τον Παναρκαδικό κατακτώντας και τον τίτλο απέναντι στις Βρασιές, λέγοντας: «Ωραία εμπειρία. Ο Παναρκαδικός ήταν μια ωραία εμπειρία. Πιστεύω ότι εκεί ήταν η αρχή για να μπούμε στο επαγγελματικό καλούπι. Βρέθηκα σ’ έναν άνθρωπο που θα του είμαι υπόχρεος μέχρι τελευταία μέρα που θα παίζω ποδόσφαιρο, τον Αντώνη Μαυρέα, που έχουμε και συχνή επαφή και ο οποίος με έκανε να αγαπήσω το ποδόσφαιρο πάλι. Αυτός ο τελικός ήταν ένα επίπεδο πάνω από το Αρκαδικό ποδόσφαιρο, επειδή στην Παναχαϊκή ένας από τους υπόλοιπους τερματοφύλακες έπαιζε στις Βρασιές τότε και ήταν ο Κλεάνθης Παπαδόπουλος. Επίσης ήταν και δύο προπονητές σημαντικοί. Ο «δικός» μου θα έλεγα Αντώνης Μαυρέας δεν έχει κάνει το άλμα προπ0νητικά αλλά σαν ποδοσφαιριστής έχει μεγάλο όνομα και από την άλλη ο Κώστας Παναγόπουλος ο οποίος μετέπειτα αποτέλεσε προπονητής με την Παναχαϊκή στη Super League και έκανε σπουδαία πράγματα. Ήταν ένας τελικός που τα είχε όλα!»
 
Σχετικά με τον τελικό Κυπέλλου Αρκαδίας της περασμένης Τετάρτης ο Γεωργακόπουλος τόνισε: «Εγώ χθες λόγω του ότι έχω φύγει και επειδή το τελευταίο εξάμηνο δεν είμαι πολύ συχνά στην Τρίπολη, δεν είχα δει τοπικό ποδόσφαιρο, αν και πάντα το παρακολουθώ γιατί παίζουν πολλοί φίλοι μου, ο τελικός της Τετάρτης από στιγμιότυπα που είδα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο».
 
Στο αν αποτελεί έμπνευση για έναν αθλητή η ανταγωνιστική πορεία του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο δρόμο προς μία επαγγελματική καριέρα, ο Τριπολίτης πορτιέρο δήλωσε: «Αν αγαπάς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα το αγαπάς από το ερασιτεχνικό μέχρι το επαγγελματικό επίπεδο κάποια στιγμή αν τα καταφέρεις. Είμαι ένας άνθρωπος που είμαι δεμένος αρκετά με το παρελθόν και οι δικοί μου άνθρωποι το ξέρουν αυτό και δεν μπορώ να είμαι αδιάφορος και για τον τόπο μου και το σπίτι μου κοινωνικά και πολιτιστικά, πόσο μάλλον το τοπικό ποδόσφαιρο».
 
Σχετικά με το πώς βλέπει τον Αστέρα Τρίπολης ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, δήλωσε: «Ο Αστέρας είναι η πρώτη ποδοσφαιρική αγάπη, παρά το ότι έγινε αργότερα. Θεωρώ ότι είναι στα βήματα που πρέπει να είναι. Έκανε και κάποια «κοιλιά» και ελπίζω να μην στραβώσει όλη η χρονιά από αυτό το διάστημα» και αναφορικά με το αν περιμένει και ο ίδιος από τον Αστέρα να πετύχει τους φετινούς τους στόχους ο Γεωργακόπουλος συμπλήρωσε: «Όλοι το περιμένουμε αυτό. Το Κύπελλο δυστυχώς στράβωσε και όλοι έχουμε καλομάθει από το Κύπελλο, με συμμετοχή σε ημιτελικούς και τελικούς. Εύχομαι ο Αστέρας να βγει στην Ευρώπη γιατί υπάρχει ένα σενάριο στο οποίο η 5η ομάδα της Super League, να δυσκολευτεί όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Ο Αστέρας θα πρέπει να διατηρήσει τη θέση του και να διεκδικήσει βέβαια κάτι παραπάνω».
 
Αναφορικά με τις πρώτες του εντυπώσεις από τον κόσμο της Παναχαϊκής και το κλίμα που εισπράττει ο ίδιος με αντίκτυπο την ομάδα είπε: «Καταρχήν βλέπω ότι τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι πολύ κοντά και στις τρεις ομάδες που βρίσκονται σε Εθνικό επίπεδο, όπως η Παναχαϊκή, ο Παναιγιάλειος και ο Απόλλωνας Πάτρας στο μπάσκετ. Μαθαίνει ο κόσμος ενδιαφέρεται, αλλά από εκεί και πέρα στο γήπεδο για Παναχαϊκή τα 2000 άτομα είναι τίποτα. Απ’ ότι έχω ακούσει έχουν κάποιες παλιές διαφορές με τον Πρόεδρο, κάνουν όλοι κάποιες κινήσεις επανασύνδεσης και βλέπουμε παράλληλα την προσπάθεια που γίνεται και πιστεύω ότι στα play-off θα υπάρχει δυναμική παρουσία στο πλευρό της ομάδας. Μιλούσα παλαιότερα με τον Χρήστο Λισγάρα που ήταν πέρυσι μαζί και έχει κάνει στην Παναχαϊκή, ότι ο κόσμος είναι απίστευτος και βοηθάει πολύ».
 
Σχετικά με το ερώτημα “γιατί τερματοφύλακας” ο Γεωργακόπουλος δήλωσε: «Θα πω το πιο απλό. Όχι αυτό που περιμένεις να ακούσεις ίσως, ότι ήμουν χοντρός ή χαζός (γέλια). Ήμουν πιο μικρός. Όταν έπαιζα στη γειτονιά με την παρέα του αδερφού μου, ο πιο μικρός καθόταν τέρμα και είχα ένα καλό. Ότι δεν φοβόμουν ποτέ αν θα πέσω κάτω. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Έχω δοκιμάσει κι άλλες θέσεις σε σχολικά πρωταθλήματα» και συνεχίζοντας αναφορικά με το ποια θέση θα διάλεγε αν δεν ήταν τερματοφύλακας είπε: «Αυτές που με εξιτάρουν περισσότερο είναι δύο θέσεις. Δεν θα ήθελα χαφ. Εκτός από τη θέση του τερματοφύλακα μου αρέσει περισσότερο η θέση του στόπερ και του επιθετικού, αφού η αίσθηση του γκολ είναι μοναδικό συναίσθημα. Όταν είχαν παίξει στο σχολικό στόπερ, είχα παίξει στόπερ μαζί με τον Νίκο Γιαννακόπουλο».
 
Αναφορικά με έναν από τους σημαντικούς δασκάλους του και έναν ξεχωριστό άνθρωπο όπως είναι ο Τζέρι Ούγκεν ο Γεωργακόπουλος σχολίασε: «Νομίζω ότι τον Τζέρι τον έχουμε όλοι σε απεριόριστη εκτίμηση. Είναι ένας αγωνιστής της ζωής κι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Το έχω πει ότι πέρα από το ποδόσφαιρο είναι δεύτερος πατέρας μου και το ξέρει και ο ίδιος. Έχουμε μία πολύ ιδιαίτερη σχέση και τώρα μιλάμε σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο. Δεν γίνεται να μην αγαπήσεις αυτή τη θέση αν έχει τον Τζέρι προπονητή. Θετικά θα το πω. Αυτός ο άνθρωπος σε φανατίζει και σε κάνει να νοιώθεις μοναδικός. Είναι μοναδική η θέση του τερματοφύλακα, αλλά σε κάνει να νοιώθεις ότι έχεις ευθύνες και ότι είσαι μεγάλος».
 
Στο αν θυμάται κάποια χαρακτηριστική φάση ή στιγμή που τον έχει κάνει να ανατριχιάσει ή θυμάται έντονα ο Γεωργακόπουλος δήλωσε: «Ήταν μία φάση στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Είναι στο 91’ με κάποιο γέμισμα με τον Κουρμπέλη να κάνει μια κεφαλιά προς τα πίσω όπου παραπατάει και προλαβαίνω τη μπάλα πριν τον Σαλπιγγίδη στα δύο μέτρα από τη γραμμή. Αυτή η φάση είναι νομίζω και αυτή που θυμάμαι μέχρι τώρα. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι».



Προηγούμενο άρθροΜαργαρίτα Χιονίδη feat. Billy Nikas: Άντρα δειλέ – Πρώτη μετάδοση
Επόμενο άρθρο«Αέρας» και από το Λαγκαδά ο Αρκαδικός!
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5