«Αέρας» και από το Λαγκαδά ο Αρκαδικός!

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος
Στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα ακόμη θετικό σερί αποτελεσμάτων αρχής γενομένης από το ματς επί του Αετού, η ομάδα του Αρκαδικού καλούνταν να περάσει αλώβητη από την έδρα του Ερμή στο Λαγκαδά και κάπως έτσι να πραγματοποιήσει ένα ακόμη πολύτιμο βήμα προς τον στόχο του στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Για την ομάδα της Τρίπολης πάντως ακόμη ένα εμπόδιο για τη νίκη αποτελούσε και η κακή προϊστορία από τη στιγμή που οι «κυανόλευκοι» είχαν να κερδίσουν στη Μακεδονική πόλη από τη σεζόν 2009-2010. Η χρονιά πάντως φέτος για τον Αρκαδικό θεωρείται άκρως ανταγωνιστική, η νίκη θα αποτελούσε επιτυχία εντός προγράμματος και με την δέουσα σοβαρότητα και αντιμετώπιση στο Σαββατιάτικο ματς, εκ του αποτελέσματος ο Αρκαδικός πήρε μια σημαντική νίκη με σκορ 59-68.

Μία νίκη που κρατάει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος τους «κυανόλευκους» και τους δίνει τη δυνατότητα μέσα στις επόμενες δύο αγωνιστικές, υπό προϋποθέσεις να ανεβούν ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία. Ο Αρκαδικός στο ματς του Λαγκαδά αποδείχθηκε καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, βρισκόταν σταθερά μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια έφτασε σ’ αυτή την επικράτηση.
Αγωνιστικά η ομάδα της Τρίπολης μπήκε εξαιρετικά δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε από πολύ νωρίς στο σκορ με 2-11, αποκτώντας έτσι ψυχολογία και ρυθμό στο ματς. Στη συνέχεια πάντως οι «γηπεδούχοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μειώσουν το σκορ (18-21 στο πρώτο δεκάλεπτο). Στη συνέχεια ο Αρκαδικός έχοντας καλύτερη λειτουργία και εκμεταλλευόμενους την αστοχία των «γηπεδούχων» κατάφερε να φτάσει το προβάδισμα σε διψήφια νούμερα κλείνοντας το πρώτου ημίχρονο στο 25-37.
Στην επανάληψη ο Αρκαδικός παρουσίασε μια νευρικότητα στην επίθεση με αποτέλεσμα οι «γηπεδούχοι» να μειώσουν το σκορ στους 5-7 πόντους, με αποκορύφωμα τις αρχές της τελευταίας περιόδου όπου ο Ερμής πλησίασε στον πόντο (50-51). Η συνέχεια ήταν όμως ιδιαίτερα ουσιαστική για τον Αρκαδικό που κατάφερε να «απαντήσει» με καλή πιεστική άμυνα αναγκάζοντας σε λάθη τον αντίπαλο. Το προβάδισμα αυξήθηκε εκ νέου διαμορφώνοντας το τελικό 59-68.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 59-68
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-22 (Α’), 35-37 (Β’), 44-51 (Γ’), 59-68 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παγώνης-Θ. Παπαδόπουλος-Γερακίνης
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Μύθου): Καϊκλής 4, Ελευθεριάδης 6(2), Θεοδωράκος 6, Ακεψιμαΐδης 13(1), Nότης 2, Παρίτσης, Μπένας 6, Σιώπης, Σαμαράς 5(1), Καλογιαννίδης 5(1), Μανούσος 10, Πιλκούδης 2.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 7(1), Νοέας 7(1), Κωνσταντίνου, Καρύδας 16(2), Κοψαύτης 11(1), Χατζής 8, Θανόπουλος 2, Αναστασάκης, Τσέλιος, Καλλινικίδης, Εζόμο 2, Τζόρτζεβιτς 15.



Προηγούμενο άρθροΓ. Γεωργακόπουλος στη «Μικτή Ζώνη» της ΔΡΤ 91,5: «Ωραία εμπειρία αυτό που ζω στην Παναχαϊκή!»
Επόμενο άρθροΜποροβήλος στη«Μικτή Ζώνη» της Δ.Ρ.Τ. 91,5: «Συνεχής συνεργασία για να ξεριζώσουμε τον καρκίνο» (ήχος)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5