«Κέρασε» τον Αιολικό…ούζο Μυτιλήνης!

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος
Ο Παναρκαδικός το τελευταίο διάστημα και από τη στιγμή που πέτυχε εκείνο το εντυπωσιακό «διπλό» πριν λίγες εβδομάδες στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα επί της Καλαμάτας, δείχνει κυριολεκτικά ασταμάτητος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με αποτέλεσμα όχι μόνο να έχει κερδίσει πολύ σημαντικό βαθμολογικό έδαφος μετά τα ατυχή αποτελέσματα στο φινάλε του 2014, αλλά να πραγματοποιεί πλέον ένα αποφασιστικό βήμα στην εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αιολικό στη Μυτιλήνη για τους «πράσινους» μπορεί να χαρακτηριζόταν εξαιρετικά δύσκολο, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να αποτρέψει από την ιστορική ομάδα της Τρίπολης να έχει φιλοδοξίες για ένα θετικό αποτέλεσμα και σ’ αυτό το ματς.

Η αποστολή του Παναρκαδικού δεν ταξίδεψε για το Ανατολικό Αιγαίο για τουρισμό, αλλά απεναντίας με ανεβασμένη ψυχολογία πήγε στη Μυτιλήνη για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Κι όπως αποδείχθηκε στην πράξη όχι μόνο δεν είχε ανταγωνιστική παρουσία στο παιχνίδι, αλλά επιπλέον διεκδίκηση τη νίκη και στο φινάλε της αναμέτρησης χάρη σε τέρμα του Κότσιρα, κατάφερε να φύγει από την έδρα του Αιολικού με νίκη 0-1!
Αγωνιστικά η ομάδα του Παναρκαδικού αποδείχθηκε ιδιαίτερα αξιόμαχη και ανταγωνιστική στο ματς. Ο Παναρκαδικός με ψυχολογία από τα θετικά αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με τη γνωστή πίεση στην άμυνα και τη διάθεση γενικότερα στον αγωνιστικό χώρο βρήκε πολύ καλό ρυθμό στο ματς. Παράλληλα κατάφερε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης να αμυνθεί υποδειγματικά σε τέτοιο βαθμό που δεν αντιμετώπισε συνεχείς κινδύνους από την ομάδα του Αιολικού. Ωστόσο πρέπει να αναγνωριστεί ότι η νησιώτικη ομάδα ήταν άτυχη σε κάποιες φάσεις στη διάρκεια του αγώνα όπου η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ψυχογιού. Αρχικά στο 75’ με τον Μίχο και στις συνέχεια στο 90’ με τον Ζαγοριανό.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναρκαδικός έδειχνε από την αρχή τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας με κάποιες επισκέψεις προς την αντίπαλη περιοχή είτε με οργανωμένες επιθέσεις είτε με στημένα. Στο 17’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καδά, ο Σταθουλόπουλος με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέσσερα περίπου λεπτά αργότερα ένα ακόμη σουτ αυτή τη φορά από τον Κότσιρα έφυγε άουτ μετά από σέντρα του Δήμου. Ο Αιολικός ανέβασε την πίεση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, συναντώντας όμως αντίσταση από την καλά οργανωμένη άμυνα του του Παναρκαδικού.
Στην επανάληψη ο Παναρκαδικός συνέχισε να διεκδικεί φάσεις και θετικά πράγματα από το ματς. Στο 56’ ο Κότσιρας είχε και πάλι μια καλή στιγμή ύστερα από σουτ. Στο 72’ μετά από κεφαλιά του Σπανού η μπάλα πέρασε άουτ. Η μεγάλη στιγμή ήρθε για τον Αιολικό στο 74’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μίχος στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ψυχογιού. Ο Παναρκαδικός όμως ήταν αυτός στη συνέχεια που ευτύχησε να σκοράρει, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Κότσιρα και εύστοχο πλασέ ήρθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και η σπουδαία νίκη του Παναρκαδικού μέσα στη Μυτιλήνη.
ΓΗΠΕΔΟ: Μυτιλήνης.
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΘΕΑΤΕΣ: 500-600.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Γρίμμας (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών), Κωνσταντίνος Κορωνιός (Αθηνών)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μιχαήλ Δαμιανάκης (Πειραιώς).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 83’ Κώτσιρας.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 75′ Μίχος, 90′ Ζαγοριανός.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Μάππας, Γ. Σαμπάνης, Λίμα, Μπακάλης, Λένγκα, Καλαμιώτης (70′ Μιχαλάκης), Γάλας, Μίχος (88′ Μ. Σαμπάνης), Σπανός, Τόρες (60′ Ζαγοριανός), Μανουσάκης
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Κώστας Καλογιαννίδης – Γιώργος Τζήλος): Ψυχογιός, Κυριακόπουλος, Αρώνης, Χατζόπουλος, Κωστάκης, Βλαχοκυριάκος, Σταθουλόπουλος, Δήμος (77′ Αρδάμης), Τριμπόνιας (83′ Πότια), Καδάς, Κώτσιρας.



Προηγούμενο άρθροΜποροβήλος στη«Μικτή Ζώνη» της Δ.Ρ.Τ. 91,5: «Συνεχής συνεργασία για να ξεριζώσουμε τον καρκίνο» (ήχος)
Επόμενο άρθροΈνα μοναδικό έθιμο αναβίωσε στο Δάρα (vd)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5