Μποροβήλος στη«Μικτή Ζώνη» της Δ.Ρ.Τ. 91,5: «Συνεχής συνεργασία για να ξεριζώσουμε τον καρκίνο» (ήχος)

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκε στα μέτρα που αποφάσισε να λάβει ο Συνεταιρισμός στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της βίας, ενώ μίλησε και για την κρίσιμη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος. 

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας: 
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε σοβαρά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Και με τη βία στα γήπεδα και σε διοικητικό επίπεδο. Πρέπει να δούμε τα προβλήματα κατάματα και να δούμε τι μπορούμε να λύσουμε άμεσα και τι σε χρονικό ορίζοντα. Σε βάθος εύλογου χρόνου πρέπει να έχουμε λύσεις, για να βαδίσει το ποδόσφαιρό μας στην πρόοδο και στην κατεύθυνση του ευρωπαϊκό προσανατολισμού όπως θέλουμε. 
Δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση του κ. Υπουργού. Θα μας ακούσει αύριο στη συνάντησή μας στις 15:00 και θα πάρει την απόφασή του. Κατεβλήθη μια προσπάθεια από την πλευρά μας για να ικανοποιήσουμε με άμεσα μέτρα και με μέτρα σε βάθος χρόνου. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπήρξε μια ομοφωνία όλων των ομάδων ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να πείσουμε τον υπουργό ότι δεν μένουμε στα ευχολόγια, αλλά ότι θέλουμε κι εμείς να υποστούμε τις συνέπειες, όταν έχουμε παραβατικές συμπεριφορές. Φτάσαμε στο σημείο να δώσουμε οδηγίες στους διαιτητές να διακόπτουν τους αγώνες, κάτι που έχει φοβερές συνέπειες για μια ομάδα, εις βάρος της οποία θα διακοπεί το παιχνίδι. 
Δεν αλλάζω την άποψή μου ότι με τη διακοπή του πρωταθλήματος δεν δίδεται λύση. Εκτιμώ, όμως, ότι ο κ. Κοντονής έφτασε σε αυτή την απόφαση για να μας ταρακουνήσει ως ποδόσφαιρο, να μας κάνει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να μας οδηγήσει σε αποφάσεις. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, δεν τα λύσαμε όλα, αλλά το γεγονός ότι ήταν ένα συμβούλιο που αποφάσισε ομόφωνα, που πήρε σκληρές αποφάσεις και για το σήμερα και που αποφάσισε να πολεμήσουμε όλοι μαζί και με τον υπουργό και με την ΕΠΟ και όλους τους συναρμόδιους φορείς για τη βία, είναι πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολήσει και σήμερα και αύριο και στο μέλλον. 
Δεν λύνεται το πρόβλημα τόσο απλά. Ζητώ την καλή διάθεση όλων των φορέων. Ο Ελληνας αγαπάει το ποδόσφαιρο, σίγουρα θα ήθελε ένα ποδόσφαιρο όπως των προηγμένων πρωταθλημάτων και πιστέψτε με ένα τέτοιο ποδόσφαιρο θέλουμε κι εμείς. Δεν μπορούμε, όμως να ζητάμε από το ποδόσφαιρο να είναι αψεγάδιαστο σε μια ελληνική κοινωνία που έχει τεράστια προβλήματα. Θα τω πω και στον υπουργό, θέλουμε τη συνεχή συνεργασία προκειμένου να ξεριζώσουμε κάποια στιγμή αυτό το καρκίνωμα που λέγεται βία. Πρώτα είναι αυτό και έπονται μεγάλοι άλλοι τομείς, όπως η διαφάνεια, τα γήπεδα, η αθλητική δικαιοσύνη, η διαιτησία, τεράστια και αυτά προβλήματα. Και σίγουρα αυτό το παράδειγμα πρέπει να το δίνουμε κι εμείς οι παράγοντες. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε μέτρα. Δύο πράγματα θα εξολοθρεύσουν αυτό που συζητάμε, τη βία. Αυστηρές ποινές για εμάς, να τιμωρηθούν οι ομάδες, να τιμωρηθούμε οι παράγοντες, αλλά πρέπει να τιμωρηθούν και τα φυσικά πρόσωπα. Πρέπει άμεσα να υπάρχουν συνέπειες. Πρότεινα το ιδιώνυμο και στον υπουργό και είπε ότι θα το εξετάσει και είναι στην κατεύθυνση να το υλοποιήσει. 
Για τον Αστέρα είπε: «Η φιλοσοφία που έχει είναι το fair play, το γήπεδό του να μην έχει καμία σχέση με τη βία. Και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τα έχει καταφέρει. Αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνει ο Αστέρας, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Για το αγωνιστικό μέρος, ελπίζω ότι έχει κλείσει ο κύκλος των κακών εμφανίσεων. Πραγματικά με τον ΟΦΗ χαρήκαμε με την ομάδα, αλλά πρέπει να την δούμε να επαναλαμβάνει αυτή την εμφάνιση. Να δούμε τον Αστέρα του εξαμήνου Ιουλίου – Δεκεμβρίου, τότε που όλη η Ελλάδα αναγκάστηκε να παρακολουθεί Αστέρα, να βλέπει Αστέρα, να χαίρεται Αστέρα. Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι εξαιρετικό κρίσιμο. Καλώ τον κόσμο να ενισχύσει την ομάδα μας, γιατί είναι ένα παιχνίδι σταυροδρόμι». 
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Μποροβήλου στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης:



Προηγούμενο άρθρο«Αέρας» και από το Λαγκαδά ο Αρκαδικός!
Επόμενο άρθρο«Κέρασε» τον Αιολικό…ούζο Μυτιλήνης!
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5