Ο Άρης Σαβούρδος «εκ βαθέων» στη «Μικτή Ζώνη» της ΔΡΤ 91,5

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Ο Πανθυρεατικός πριν λίγες ημέρες οριστικοποίησε την κατάκτηση για δεύτερη χρονιά του πρωταθλήματος Αρκαδίας η οποία συνδυάστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Αρκαδίας και κατ’ επέκταση της κατάκτησης του νταμπλ. Παράλληλα όμως η ομάδα του Άστρους έχει κατακτήσει και το εισιτήριο συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Μία αγωνιστική πρόκληση που σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να κρίνεται πλέον πιο ουσιαστική. Ο προπονητής του Πανθυρεατικού και «πρωτομάστορας» αυτής της ομάδας, Άρης Σαβούρδος, μίλησε στη «Μικτή Ζώνη» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και στους Φώτη Αλεξόπουλο και Θοδωρή Τσούτσο για την επιτυχία της κατάκτησης του νταμπλ, αλλά και για την αγωνιστική πρόκληση των μπαράζ για τη άνοδο στην Γ’ Εθνική.



Μέσα από τα όσα δήλωσε λοιπόν ο έμπειρος τεχνικός του Πανθυρεατικού, σε σχέση με πέρυσι όπου η παρουσία στη διαδικασία των μπαράζ είχε να κάνει περισσότερο με την συγκέντρωση εμπειριών, φέτος η ομάδα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ότι περισσότερο από τη σχετική σειρά αγώνων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας του Άστρους έχουν αναλυτικά ως εξής:
Σχετικά με την κατάκτηση του νταμπλ από τον Πανθυρεατικό…
Ναι το θέλαμε πολύ και απ’ ότι ψάξαμε και με τους ανθρώπους της διοίκησης η ομάδα δεν έχει πάρει ξανά νταμπλ. Ήταν η πρώτη φορά που έχει καταφέρει καταφέρει να πάρει Κύπελλο και πρωτάθλημα την ίδια χρονιά.
Στο πως ο ίδιος αισθάνεται για την κατάκτηση του νταμπλ…
Νομίζω ότι πρέπει να νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση και ειδικά ο κόσμος που αγαπάει πολύ την ομάδα. Πρέπει να πούμε ότι ο Πανθυρεατικός έχει μεγάλη ιστορία στην περιοχή. Έχει πάρα πολλούς ανθρώπους που καθημερινά ρωτάνε, νοιάζονται, ασχολούνται και ενδιαφέρονται για την ομάδα. Εγώ νοιώθω πραγματικά μια ικανοποίηση ουσιαστικά γιατί αυτά τα παιδιά και όλη η δουλειά μας βγήκε όλο το χρόνο και απέδωσε καρπούς και μπόρεσε η ομάδα να κατακτήσει δύο τίτλους.
Αναφορικά με την προοπτική ανθρώπων που αγαπούν και είναι κοντά στον Πανθυρεατικό, να ασχοληθούν πιο ενεργά με την ομάδα…
Αποτελεί μεγάλη συζήτηση αυτό. Γνωρίζετε όμως ότι να μπορείς να σταθείς σε μια καλύτερη κατηγορία από τη δική μας εδώ, δεν χρειάζεται μόνο η αγνή στήριξη των φιλάθλων. Χρειάζονται και άλλα πράγματα τα οποία πρέπει πρώτα η ομάδα να τα εξασφαλίσει για να μην φτάνουμε σε σημεία η ομάδα να είναι πολύ καλή μέχρι το Δεκέμβριο και από το Δεκέμβριο και μετά, θα υπολειτουργεί ουσιαστικά.
Πιστεύω ότι θα γίνει μια συζήτηση και μια επαφή αυτές τις μέρες και με άλλους ανθρώπους οι οποίοι έχουν όρεξη και θέλουν να προσφέρουν. Οι επιτυχίες άλλωστε είναι αυτές που φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά. Κι όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, θέλουν να παίξουν και να ανήκουν στην καλύτερη ομάδα της περιοχής. Είναι αλήθεια ότι οι επιτυχίες φέρνουν πολλά οφέλη στην ομάδα, αλλά και η ομάδα πρέπει να κάνει σωστές, προγραμματισμένες και σχεδιασμένες κινήσεις, προκειμένου μετά να μην μείνει ξεκρέμαστη.
Στο αν δούμε ένα Πανθυρεατικό στα μπαράζ ανόδου που θα είναι ανταγωνιστικός σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά…
Πέρυσι τέτοια περίοδο λέγαμε ότι θα είναι μια καλή εμπειρία για εμάς να συμμετέχουμε στα μπαράζ. Την εμπειρία αυτή τη ζήσαμε πέρυσι. Νομίζω ότι δεν θα πάμε ξανά μόνο για την εμπειρία. Θα ήταν λίγο υποτιμητικό και για εμάς που συμμετέχουμε να το αντιμετωπίζαμε έτσι. Υπάρχει συνέχεια στην προσπάθεια μας. Δεν είναι δηλαδή ότι είναι ξεκομμένες η μία χρονιά από την άλλη. Δηλαδή φέτος τα παιδιά κατά τα 9/11 είναι τα ίδια με πέρυσι. Είπαμε από την αρχή όταν αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στα μπαράζ θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με πέρυσι.
Σχετικά με την έναρξη των μπαράζ…
Στις 10 Μαΐου ξεκινούν οι φετινοί αγώνες μπαράζ ανόδου για τον Πανθυρεατικό και αντιμετωπίζουμε την πρωταθλήτρια ομάδα της Αργολίδας στην έδρας μας. Το μίνι αυτό πρωτάθλημα ξεκινάει από τις 10/05 με συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή και Τετάρτη και το τελευταίο παιχνίδι είναι στις 31/05. Μετά το τελευταία παιχνίδι που έρχεται στις 19/04, έχουμε περίπου ένα 20ήμερο να προετοιμαστούμε. Κυρίως θα είναι μια προετοιμασία που θα μας δώσει λίγο ενέργεια! Εμείς στα μπαράζ θα το παλέψουμε μέχρι τέλους και όπου μας βγει…
Στο αν η δουλειά φέτος για τον Πανθυρεατικό αν ήταν λίγο πιο εύκολη από την περσινή…
Αν θέλετε να κοιτάξουμε αποκλειστικά μόνο την ομάδα που έχουμε πιστεύω ότι είναι πιο κατανοητή η επικοινωνία του προπονητή και του παίκτη. Γιατί έχεις μια ολόκληρη χρονιά πίσω σου όπου ο ένας ξέρει τι ακριβώς θέλει από τον άλλο. Μην ξεχνάτε επίσης ότι τους παίκτες που πήραμε φέτος τους είχα και τα προηγούμενα χρόνια σαν παίκτες και δεν ήταν καθόλου δύσκολο να προσαρμοστούμε, όπως ο Σαμαρτζής, Δημάκος και Κ. Μπάρλας. Ήταν λοιπόν γνωστά τα πρόσωπα και ήταν πολύ εύκολο να προσαρμοστούμε. Αν ρωτάτε τώρα σε σχέση με τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι σαν ομάδα. Γνωρίζαμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, τι θέλαμε ακριβώς. Είχαμε και λίγο καλύτερη ποιότητα σε σχέση με πέρυσι με την προσθήκη 2-3 παικτών. Νομίζω ότι η Δόξα ήταν πιο ανταγωνιστική σε σχέση με πέρυσι με τη Φαλαισία, αλλά όπως και να το κάνεις ένα πρωτάθλημα έχει 26 αγωνιστικές και πρέπει να είσαι πάντα σοβαρός και σταθερός στην απόδοσή σου.
Αναφορικά με την αξιοσημείωτη σταθερότητα της ομάδας στη διάρκεια της φετινής χρονιάς…
Η έννοια της ομάδας αυτό ουσιαστικά δίνει. Δηλαδή και στα στραβά καλά και στα καλά πάλι καλά. Πόσο μάλλον δε, αν κοιτάξετε και τα στατιστικά όπου όλοι οι παίκτες είχαν σχεδόν τα ίδια λεπτά συμμετοχής και αυτό μας έδινε συνεχώς μια φρεσκάδα στην ομάδα.  Έπαιζαν συνεχώς διαφορετικοί παίκτες και 2-3 αλλαγές σε κάθε 11άδα. Ελάχιστες φορές έχουμε παίξει με την ίδια εντεκάδα δύο συνεχόμενα ματς. Αυτό εκτός ότι δίνει και στα παιδιά μια διάθεση για να είναι και στην επόμενη εντεκάδα βασικοί, ξεκουράζει και κάποιους άλλους. Προσωπικά τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο νομίζω ότι φέτος είχαμε ένα από τα πιο πλούσια ρόστερ και μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ χαμηλός ο μέσος όρος ηλικίας. Δεν είναι πολύ υψηλός.
Στα αν θα δούμε ή όχι μεγάλες διαφορές στον Πανθυρεατικό της επόμενης χρονιάς…
Συνήθως γνωρίζω τι ακριβώς μπορεί να χρειάζεται η ομάδα. Με τη διοίκηση έχω κάνει μια πρώτη συζήτηση. Αυτό που για αλλάξουμε του χρόνου αν όλα πάνε καλά στην ομάδα, είναι να φέρουμε πιο νέους παίκτες για να πλαισιώσουν αυτούς που έχουμε. Νομίζω ότι θεωρείται δεδομένο ότι τα παιδιά σχεδόν όλα θα μείνουν και την επόμενα χρονιά. Πιστεύω ότι θα πλαισιωθούν από τρία-τέσσερα ταλαντούχα παιδιά που έχουμε στο μυαλό μας για να μπορέσουμε να έχουμε και συνέχεια τα επόμενα χρόνια.
Στο πως θα ήθελε ο ίδιος να δει την ομάδα του Πανθυρεατικού την επόμενη πενταετία…
Καταρχήν επειδή είμαι ένας άνθρωπος που ασχολούμαι πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο εδώ στην περιοχή και τα περισσότερα παιδιά τα γνωρίζω από πολύ μικρή ηλικία, πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να υπάρχει μια ομάδα Γ’ Εθνικής εδώ στην περιοχή μας. Να πλαισιωθεί από τα δικά μας παιδιά, που κατοικούν, εδρεύουν και παίζουν μπάλα τόσα χρόνια εδώ. Υπάρχει σίγουρα το έμψυχο δυναμικό να μπορέσουμε αγωνιστικά να είμαστε σε πολύ υψηλό βαθμό. Νομίζω ότι υπάρχει και δίψα από τον κόσμο να ακολουθήσει την ομάδα. Απλώς σας είπα και πριν ότι πρέπει να βρεθούν και οι άνθρωποι που θα στηρίξουν και θα υλοποιήσουν ουσιαστικά αυτό το έργο. Δική μου φιλοδοξία αν θέλετε θα είναι να δω κάποια στιγμή μια ομάδα από εδώ στην Γ’ Εθνική με κοινά παιδιά από όλη την περιοχή, με κοινή προσπάθεια, με ανθρώπους που θα την παρακολουθούν απ’ όλα τα γύρω χωριά και να πρωταγωνιστήσουμε στην κατηγορία. Προσωπικά η φιλοδοξία μου αυτή είναι!
Σχετικά με το ότι το Αρκαδικό ποδόσφαιρο κάνει βήματα προόδου…
Δεν διαφωνώ, ωστόσο επειδή λόγω κάποιων γνωριμιών με ανθρώπους από τους όμορους Νομούς που ανήκουν σε ομάδες με τις οποίες θα βρεθούμε αντίπαλοι στα μπαράζ, να ξέρετε ότι τόσο πέρυσι όσο και φέτος μας θεωρούν ως την τέταρτη δύναμη από τους τέσσερις Νομούς που αναμένεται να παίξουμε μπαράζ φέτος. Είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ στον όμιλο. Αυτό προκύπτει όχι γιατί μας έχουν δει σαν ομάδα, αλλά επειδή βλέπουν τους Νομούς καθαρά σαν Νομούς σε επίπεδο πρωταθλημάτων. Τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αργολίδας υπερέχουν σε σχέση με εμάς και νομίζω ότι είναι αλήθεια αυτό. Δεν νομίζω ότι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα αυτά τα σχόλια. Νομίζω όμως ότι κανένας από τους άλλους Νομούς που είπαμε τώρα δεν έχει ομάδα Α’ Εθνική, ομάδα Γ’ Εθνική, ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών στην Β’ Εθνική, μπάσκετ πολύ κοντά στην Α1 Εθνική.

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Πάσχα στη Νεστάνη με αρνί και κοκορέτσι! (vid)
Επόμενο άρθροΕκλογή Ηγουμένης Παρθενίας
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5