Η Γ. Μανιάτη του Πελασγού στη «Μικτή Ζώνη» της ΔΡΤ 91,5

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Αν και νέο σωματείο στο χώρο του τοπικού μπάσκετ ο ΚΟ Πελασγός Μεγαλόπολης με μόλις δυόμιση περίπου έτη ζωής, έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει πολλά σημαντικά πράγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε επίπεδο υποδομής. Οι άνθρωποι του Πελασγού έχουν καταφέρει να στελεχώσουν τα μικρά τμήματα του συλλόγου με πολλά παιδιά από την περιοχή της Μεγαλόπολης και σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά σύνολα που έχουν ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας και ευόδωση των προσπαθειών του προπονητικού τιμ, η παρουσία των ομάδων κορασίδων και νεανίδων του συλλόγου που το τελευταίο διάστημα κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και στις δύο κατηγορίες!



Μάλιστα η ομάδα Νεανίδων του Πελασγού αγωνίστηκε στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος της Μεγαλόπολης την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Παρασκευή 17 Απριλίου, η αντίστοιχη ομάδα κορασίδων δίνει τη δική της αγωνιστική «μάχη» στο Κιάτο στον Β’ προκριματικό όμιλο της ημιτελικής φάσης. Με αφορμή αυτές τις σημαντικές επιτυχίες και γενικότερα την αξιόλογη παρουσία του Πελασγού Μεγαλόπολης σε επίπεδο υποδομών την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η «Μικτή Ζώνη» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την προπονήτρια του Πελασγού Γεωργία Μανιάτη, για την σημαντική φετινή παρουσία του συλλόγου σε αγωνιστικό επίπεδο.
Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε η κόουτς του Πελασγού έχουν ως εξής:
Για το μέγεθος της ικανοποίησης των ανθρώπων του Πελασγού και την κατάκτηση των τοπικών πρωταθλημάτων των ομάδων νεανίδων και κορασίδων και της συμμετοχής τους στις αντίστοιχες ημιτελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων:
Η ομάδα καταρχήν είναι πολύ μικρή σε ηλικία, μόλις 2,5 ετών. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια με την κα Στασινού και τον κ. Τσατσουλή, στόχος μας ήταν μέσα από τις ακαδημίες να φτιάξουμε σιγά-σιγά τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και στα τμήματα των κοριτσιών αλλά και στα τμήματα των αγοριών. Τα κορίτσια ήταν αυτά που έφτασαν πιο γρήγορα στο στόχο. Να πω την αλήθεια δεν είχαμε βάλει στόχο τα φετινά πρωταθλήματα γιατί ηλικιακά είμαστε και μικρές. Στόχος μας ήταν του χρόνου να κάνουμε κάτι καλό. Ήρθε πιο νωρίς και προσπαθούμε να το απολαύσουμε και να το διαχειριστούμε γιατί και αυτό είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να προσέξουν τα παιδιά. Όλα καλά δόξα το Θεό.
Τα κορίτσια μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων ως το πρώτο απρόσμενο τουρνουά καθότι ήταν πολύ μικρότερες ηλικιακά. Νομίζω ότι πήγαμε αρκετά καλά. Πλέον μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε επίπεδο κορασίδων απέναντι στην ομάδα του Αρκαδικού, ετοιμαζόμαστε για την ημιτελική φάση κορασίδων, προκειμένου να είμαστε κι εκεί ανταγωνιστικές και να δείξουμε τα καλά μας στοιχεία.
Σχετικά με το νεαρό της ηλικίας των ομάδων κορασίδων και νεανίδων και τα κοινά τους στοιχεία…
Η δύο ομάδες είναι οι ίδιες. Δηλαδή τα κορίτσια που αγωνίζονται σε επίπεδο κορασίδων, κατέβηκαν και στο πρωτάθλημα νεανίδων.
Για τις σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες παρά το νεαρό της ηλικίας τους…
Αυτός είναι ο στόχος και ο σκοπός μας. Βέβαια τα παιδιά θέλουν αρκετή δουλειά ακόμα. Νομίζω ότι η μεγάλη διαφορά και βελτίωση έγινε το προηγούμενο Καλοκαίρι όπου τα παιδιά δούλεψαν όλο το Καλοκαίρι. Δεν κάναμε διακοπές, παρά μόνο περίπου μια εβδομάδα τμηματικά ο καθένας και γι’ αυτό από το Σεπτέμβριο που μπήκαμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας, οι κοπέλες ήταν πολύ καλύτερες απ’ ότι παρουσιάστηκαν πέρυσι.
Στόχο και σκοπό βάζουμε αυτό. Να δουλέψουμε ώστε χρονιά με τη χρονιά να είμαστε καλύτερες και καλύτεροι. Να κάνουμε δηλαδή το βήμα παραπάνω και από το φετινό βήμα να φτάσουμε στην ημιτελική φάση να πετύχουμε και το επόμενο σκαλοπάτι και να καταφέρουμε να πάμε και σε μια τελική φάση. Αυτό βέβαια θέλει δουλειά και από εμάς τους προπονητές αλλά και από τα παιδιά. Και από τους γονείς που πρέπει να παρέχουν συμπαράσταση γιατί τα παιδιά αφιερώνουν πολύ χρόνο στο γήπεδο. Βήματα κατά συνέπεια μικρά και ουσιαστικά.
Αναφορικά με την αγωνιστική πρόκληση της ημιτελικής φάσης Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων που διεξάγεται το προσεχές τριήμερο 17-19 Απριλίου…
Η ομάδα γενικά είναι ένα καλό σύνολο. Αυτό εισπράττουμε και από τους άλλους προπονητές από την άλλη ομάδα. Ότι τα παιδιά μαθαίνουν σωστά το μπάσκετ και το βγάζουν και σωστά μέσα στο γήπεδο. Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε είναι ο Έσπερος Πατρών. Μια πολύ καλή ομάδα. Η τοπική ομάδα του Κιάτου και η Νίκη Λευκάδας. Είναι όλες πολύ δυνατές ομάδες και εμείς δεν έχουμε περάσει πέρα από τα όρια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Νομίζω ότι οι άλλες ομάδες έχουν αντίστοιχες διακρίσεις. Οπότε εκεί θα πάμε και πάλι χωρίς άγχος όπως πήγαμε και στη Μεγαλόπολη χωρίς άγχος και με λίγο παραπάνω απαιτήσεις αλλά όχι πολύ γιατί τα παιδιά δεν θέλουμε να τα πιέσουμε και να τα αγχώσουμε. Σκοπός μας είναι να δείξουμε και να παίξουμε το όμορφο μπάσκετ που τα παιδιά βγάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος μα. Τώρα αν τα αποτελέσματα έρθουν έχει καλώς. Αν δεν έρθουν θα περιμένουμε να δουλέψουμε για την επόμενη χρονιά.
Σχετικά με την εικόνα του έμψυχου δυναμικού του συλλόγου…
Στην ομάδα δουλεύουμε τρεις προπονητές. Η κα Χριστίνα Στασινού, ο κ. Γιώργος Τσατσουλής και εγώ. Εχουμε τμήματα ακαδημιών. Έχουμε το τμήμα του μίνι στα αγόρια. Το τμήμα κορασίδων και νεανίδων που αποτελείται από τις ίδιες κοπέλες. Το παιδικό στα αγόρια που και αυτό είχε μια πολύ καλή χρονιά φέτος. Τέλος έχουμε φτιάξει και το ανδρικό μας τμήμα που ένα μεγάλο μέρος της ομάδας είναι τα παιδιά του παιδικού και από εκεί και πέρα κάποιοι παλιοί αθλητές που θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν στο μπάσκετ της πόλης μας. Το δυναμικό σε άτομα είναι γύρω στα 150 σε όλες τις ηλικίες.
Για τους στόχους συνολικά του συλλόγου τα επόμενα χρόνια…
Όταν ξεκινήσαμε την ομάδα είχαμε πει ότι θα κάνουμε μικρά βήματα από τα παιδιά που βγάζουμε από τα τμήματα υποδομής. Το τμήμα κορασίδων και παίδων ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αλλάξουμε πολύ ρότα και δεν θα κατευθυνθούμε κάπου αλλού. Τώρα αν οι επιτυχίες όμως μας οδηγούν και σε λίγο διαφορετικούς δρόμους. Δηλαδή αν και με το ανδρικό τμήμα κάνουμε κάτι αντίστοιχα καλό, θα μαζευτούμε ξανά και θα το συζητήσουμε. Θέλει προσοχή και δεν θέλουμε να κάνουμε αρκετά μεγάλα βήματα και εντυπωσιακές κινήσεις. Θέλουμε να πηγαίνουμε σταθερά και να ελέγχουμε αυτό που κάνουμε, για να προσχωρήσουμε και να έχουμε συνέχεια. Να μην είμαστε δηαλδή μια φωτοβολίδα που θα σκάσει και θα εξαφανιστεί.
Σε ότι έχει να κάνει με το τμήμα ΜΙΝΙ του Πελασγού και τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις στο αντίστοιχο πρωτάθλημα…
Εμείς έχουμε θεωρώ μια αξιόλογη ομάδα. Είμαστε στον όμιλο Αρκαδίας – Μεσησηνίας και θα αντιμετωπίσουμε τις ομάδες της Κυπαρισσίας καθώς επίσης και τις ομάδες του Δρομέα και του Αρκαδικού. Απ’ όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής η ομάδα του Αρκαδικού πρέπει να διαθέτει την πιο δυνατή ομάδα. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά από μικρή ηλικία σωστά το μπάσκετ. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και με το ΜΙΝΙ. Δηλαδή να δείξουμε κι εκεί καλά στοιχεία. Να είμαστε εντάξει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και να είμαστε ανταγωνιστικοί.
Σχετικά με την αξιόλογη παρουσία και των αγοριών του Πελασγού τη φετινή αγωνιστική περίοδο…
Τα αγόρια ήταν μια πολύ καλή ομάδα και για το παιδικό μας φέτος. Ουσιαστικά τη δεύτερη θέση την χάσαμε από τον Αρκαδικό στα μεταξύ μας παιχνίδια με τη διαφορά των πόντων. Νομίζω ότι έχουν μέλλον τα αγόρια. Κάποια παιδιά ήδη βρίσκονται στην ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και ξεχωρίζουν κι εκεί. Δουλειά θέλουν, αλλά θα τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι τους έχει πεισμώσει λίγο και η επιτυχία των κοριτσιών, οπότε του χρόνο νομίζω ότι θα εμφανιστούν και αυτοί πιο δυνατοί. Το θέλουν και οι ίδιοι και το έχουν καταλάβει ότι σε κάποια παιχνίδια δεν ήταν τόσο σοβαροί όπως και λίγο άτυχοι. Νομίζω ότι του χρόνου θα είναι όλα διαφορετικά.

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή 10 Μαϊου από τη Ζάτουνα τα «Θεοδωράκεια 2015»
Επόμενο άρθροΟλέθριο σφάλμα η κομματικοποίηση του Κράτους (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5