Μεγάλη νίκη στην εκπνοή για τους Δρομείς με buzzer-beater! (vid)

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Ένα μεγάλο ντέρμπι ήταν προγραμματισμένο το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης. Η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων υποδεχόταν στην έδρα της την πρωτοπόρο ομάδα της Καλαμάτας 1980, με στόχο τη διεκδίκηση της νίκης που θα διατηρούσε για τα καλά τον Αρκαδικό σύλλογο στην πρώτη τετράδα και παράλληλα θα περιόριζε το ενδεχόμενο λόγο βαθμολογικής διαφοράς των «80άριδων» από τις υπόλοιπες ομάδες να μην διεξαχθούν play-off. Τελικά σ’ ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ η ομάδα του Μιχάλη Βερβαινιώτη επικράτησε με σκορ 57-55, χάρη σ’ ένα απίστευτο φόλοου καλάθι στην εκπνοή από τον Χρήστο Νταγιάντη!



Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και είχε συναρπαστική εξέλιξη, αρκετές όμορφες φάσεις, εναλλαγή συναισθημάτων και πολύ πάθος. Η ομάδα της Καλαμάτας 80 αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ παρ’ ότι έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Δρομείς ωστόσο με υπομονή και ηρεμία στο παιχνίδι τους παρά την αρχική αστοχία κατάφεραν να βρουν ρυθμό και πολύ σημαντικές λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα να μπουν στο ματς και στη διεκδίκηση της νίκης, με το σκορ του ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 29-30.
Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν ήταν καθόλου καλό για την Αρκαδική ομάδα που με επί μέρους σκορ 3-11 στην τρίτη περίοδο οι Δρομείς έμειναν πίσω στο σκορ με 32-41. Αν και η Καλαμάτα ’80 προηγήθηκε μέχρι και με +12 στα οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, οι «γηπεδούχοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς και στο φινάλε με το εκπληκτικό «μπάζερ μπίτερ» καλάθι του Νταγιάντη να φτάσουν σε μια σπουδαία επικράτηση.
ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό ΔΑΚ Τρίπολης.
ΘΕΑΤΕΣ: 70-100.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κυριακόπουλος – Νάστος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-17 (Α’), 29-30 (Β’), 32-41 (Γ’), 57-55 (Δ’).
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Μιχάλης Βερβαινιώτης): Μαρκόπουλος, Καλούλης 6(1), Νταγιάντης 4, Σωτηρόπουλος 5, Γκριτζάς 2, Πετσούνης 7(1), Αγγελόπουλος 4, Ρεκουνιώτης 20(4), Μπουρής 7(1), Παπακώστας 2, Κοσκινάς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980 (Δημήτρης Αβδάλας): Γκιουρτζίδης 4, Τσιγαρίδης 5(1), Γκουλούσης, Κούτρης 9(2), Μπάκας 12, Βούλγαρης 4, Κοντόπουλος 3(1), Μεντής 4, Τριανταφυλλόπουλος 14(1).
Δείτε το βίντεο με το απίστευτο buzzer-beater του Νταγιάντη:

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Πελοποννήσου: Προς τη σωστή κατεύθυνση ο εσωτερικός δανεισμός που επιχειρεί η Κυβέρνηση
Επόμενο άρθρο«Βαριά» ήττα στη Βέροια για τον Αστέρα (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5