«Βαριά» ήττα στη Βέροια για τον Αστέρα (vid)

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα της Δευτέρας στη Βέροια ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την ομάδα της Τρίπολης. Ένα παιχνίδι σημαντικό από βαθμολογικής άποψης καθώς από την μία πλευρά η Βέροια ήθελε τη νίκη προκειμένου να αγγίξει την παραμονή της στην κατηγορία και από την άλλη ο Αστέρας για να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στη συμμετοχή του στα φετινά play-off της Super League.  Το παιχνίδι για την ομάδα του Αστέρα δεν αποτελούσε εξ’ αρχής εύκολη υπόθεση αφού με απουσίες κάποιων βασικών παικτών αλλά και του πρώτου σκόρερ της καλούνταν να βρει τρόπους που θα της επέτρεπαν να κερδίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης.



Εκ του αποτελέσματος ο Αστέρας Τρίπολης σ’ αυτό το ματς υπέστη συντριβή με σκορ 4-0 απέναντι σε μια εξαιρετική σε απόδοση και λειτουργία Βέροια! Η ομάδα της Τρίπολης πλήρωσε τα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά κυρίως τα αμυντικά προβλήματα που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της «Βασίλισσας του Βορρά» και σκόραραν συνολικά τέσσερα τέρματα. Ο Αστέρας μέχρι ένα σημείο όπου έδειξε διάθεση μπροστά (όσο το σκορ παιζόταν ακόμη) δεν ήταν ιδιαίτερα αποφασιστικός και ουσιαστικός. Σε μια-δυο περιπτώσεις στο ξεκίνημα όπου ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, δεν το έκανε με τη γνωστή εξέλιξη στη συνέχεια. Μία ήττα όπου πέρα από την κακή εμφάνιση αναγκάζει τους Αρκάδες να μην εφησυχάσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας αν και είχε με πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 9ο λεπτό με τον Μάσα για να ανοίξει στο σκορ στη συνέχεια είδε τη Βέροια να προηγείται με ωραία ενέργεια και γκολ του Ντουμίτρου για το 1-0. Πριν προλάβει να αντιδράσει ο Αστέρας σε μια ακόμη ολιγωρία της άμυνας αποφέρει πέναλτι για τους «γηπεδούχους» και αντικανονική ανατροπή και αποβολή του Θεοδωρόπουλου. Ο Μπεν κάνει το 2-0 από νωρίς και πλέον η Αρκαδική ομάδα κάπου εκεί «καταρρέει», αφού εκτός του ότι δεν μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά μπροστά, δέχεται και επικίνδυνες φάσεις για να δεχθεί και άλλα γκολ. Οι Μπεν και Ντουμίτρου είναι πρωταγωνιστές στο πρώτο μέρος και δίνουν σπουδαίο προβάδισμα στη Βέροια για τη νίκη.
Στην επανάληψη οι «γηπεδούχοι» με την ψυχολογία τους στο κατακόρυφο συνέχισαν να ψάχνουν και άλλα γκολ με την εικόνα της αναμέτρησης να είναι η ίδια με αυτή στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στους «φιλοξενούμενους» πλέον δεν μπορούσε να βγει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι «γηπεδούχοι» να εκμεταλλευτούν τα κενά της αντίπαλης άμυνας και να σκοράρουν ακόμη δύο φορές στον αγωνιστικό χώρο με τον Καμπαγιέρο στο 57′ και τον Ντουμίτρου στο 64′ για το 4-0. Από εκείνο το σημείο και ύστερα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με το ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα και την εικόνα του ματς να μην αλλάζει ως το φινάλε.
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.
ΚΑΙΡΟΣ: Αιθριος.
ΘΕΑΤΕΣ: –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης.
ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτρης Γκάγκας, Δημήτρης Τάτσης.
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Παπαπέτρου.
ΤΕΡΜΑΤΑ: 11′ Ντουμίτρου, 34′ (πεν) Μπεν, 57′ Καμπαγιέρο, 64′ Ντουμίτρου.
ΔΟΚΑΡΙΑ: –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13′ Γεωργιάδης, 20′ Βεργώνης, 27′ Βέρτζος, 77′ Καλί | 40′ Ρόλε.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 33′ Θεοδωρόπουλος.
ΒΕΡΟΙΑ (Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Νέτο, Μαραγκός, Βέρτζος, Καλί, Βεργώνης, Μπαλάφας (83′ Μπατιόν), Καλτσάς, Γεωργιάδης (46′ Καμπαγιέρο), Μπεν, Ντουμίτρου (80′ Κάμπορα).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο (34′ Κοζίσκι), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (75′ Τσοκάνης), Γιαννιώτας, Πάρα (58′ Μπαντιμπανγκά).
Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη νίκη στην εκπνοή για τους Δρομείς με buzzer-beater! (vid)
Επόμενο άρθροΝέες επιτυχίες για τον ΚΟΑΤ στο «16ο τρόπαιο ΓΛΑΥΚΟΣ-ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2015»
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5