Μια «ανάσα» πριν την Α1 ο Αρκαδικός! «Άλωσε» και το Παγκράτι!

Άλλος ένας τελικός το παιχνίδι με το Ψυχικό στην Τρίπολη!

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος



Ένα ακόμη τελικό και μάλιστα σε μια απαιτητική έδρα όπως είναι αυτή του Παγκρατίου στο ΜΕΤΣ, καλούνταν ο Αρκαδικός να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνος και κάπως έτσι να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και της ανόδου στην Α1 Εθνική κατηγορία. Η ομάδα του Αρκαδικού σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να επαναλάβει την αγχώδη και ιδιαίτερα μέτρια εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής επί του Ηρακλή, προκειμένου να μην βρεθεί σε «περιπέτειες». Ο Αρκαδικός για ακόμη ένα παιχνίδι τελικά παρουσιάστηκε σοβαρός με διάθεση στην επίθεση, καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια και βασικά καλή άμυνα σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης και επικράτησε με σκορ 62-77.

Αυτή η νίκη πανηγυρίστηκε από τους παίκτες του Αρκαδικού που πλέον βλέπουν το επόμενο παιχνίδι στην Τρίπολη επί της ΑΕ Ψυχικού και σε περίπτωση απλής νίκης εξασφαλίζουν και μαθηματικά την δεύτερη θέση και την κατάκτηση της ανόδου στην Α1 Εθνική κατηγορία! Πλέον ο Αρκαδικός απέχει μία νίκη από τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει γνωρίσει το Αρκαδικό μπάσκετ στην ιστορία του. Η ήττα σοκ του Ψυχικού την ίδια ώρα επί του Εθνικού με σκορ 73-78 κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο και της Αθηναϊκής ομάδας για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης!
Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα της Τρίπολης ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ και την καλή άμυνα προηγήθηκε με σκορ 7-14 στα μισά του δεκαλέπτου, αλλά και 16-23 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια ο Αρκαδικός φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην τελική προσπάθεια, στηριζόμενος περισσότερο σε άστοχες επιλογές από μέση και ακρινή απόσταση. Αυτό το γεγονός επέστρεψε στο Παγκράτι να μπει στο ματς διεκδικώντας τη νίκη με το ημίχρονο να διαμορφώνεται στο 36-40.
Στην επανάληψη όμως οι «κυανόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι και ξεκινώντας από τη διάθεση και την αποτελεσματικότητα στην άμυνα κατάφεραν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού του Παγκρατίου. Κάπως έτσι σταδιακά αύξησαν το προβάδισμα στο σκορ σε διψήφια για πρώτη φορά νούμερα στο ματς, με το σκορ στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 65-70. Ακόμη και αν οι «γηπεδούχοι» στην τελευταία περίοδο βρήκαν λύσεις με περιφερειακά σουτ, δεν ήταν δυνατό να ανατραπεί το σταθερό προβάδισμα 15-20 σε κανένα σημείο μέχρι το φινάλε για το τελικό 62-77! Αξίζει να σημειωθεί ότι «πλήγμα» για τον Αρκαδικό ήταν ο τραυματισμός στον αστράγαλο του Νοέα στη β’ περίοδο, παρ’ ότι είχε εξαιρετικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση.
Η ομάδα της Τρίπολης βρίσκεται μια ανάσα από την άνοδο της για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1 Εθνική κατηγορία και γι’ αυτό το ματς του επόμενου Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης επί της ΑΕ Ψυχικού, θα ζήσει ακόμη μεγάλες στιγμές κατάμεστο από κόσμο!
ΓΗΠΕΔΟ: ΜΕΤΣ Α’.
ΘΕΑΤΕΣ: 300-350.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σταματόπουλος – Δεσλής – Παγώνης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-23 (Α’), 36-40 (Β’), 45-60 (Γ’), 62-77 (Δ’).
ΠΑΓΚΡΑΤΙ Α.Ο. (Καλαμπάκος): Λάκκας 2, Κοβάσεβιτς 12(2), Δέδες 3(1), Παππάς 2, Ψαρόπουλος 6, Παπαντωνάκος 19(2), Ράπτης 3, Κουτρούλιας 2, Τόρρες, Γκέρος 2, Χατζηνικόλας 11(2).
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 2, Νοέας 12(2), Κωνσταντίνου, Καρύδας 10, Κοψαύτης 16(3), Χατζής 7, Θανόπουλος 4(1), Τζόρτζεβιτς 20, Καλλινικίδης 6, Εζόμο, Σταματόπουλος.
(φωτο αρχείου)

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Επόμενο άρθροΑνείπωτη τραγωδία στο Νεπάλ! Στους 1.130 οι νεκροί! (ph)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5