Ώρα να έρθουν και τα γκολ!

Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος
 
Ο Αστέρας απέσπασε “λευκή” ισοπαλία στην έδρα του Ατρομήτου και πλέον, την Κυριακή (31/5, 18:15) τον περιμένει στην έδρα του για να επιβεβαιώσει το πλεονέκτημα απέναντι στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια στη “μάχη” των πλέι οφ. 

Το τελικό 0-0 πάντως, αφήνει την ομάδα του Στάικου Βεργέτη ακόμη στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Για το κάτι παραπάνω, που είναι η δεύτερη θέση και η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, χρειάζεται ο Αστέρας να βρει τρόπο να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Για τρία σερί ματς στα πλέι οφ έχει μείνει στο μηδέν και ασφαλώς χωρίς γκολ δεν μπορούν να έρθουν οι νίκες και οι βαθμοί. 
Η μάχη είναι ακόμα ανοιχτή και πλέον στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ, ο Αστέρας έχει δύο ματς στην έδρα του και μάλιστα απέναντι στους πραγματικούς αντιπάλους του (ΠΑΟΚ και Ατρόμητο). Οσο για την εικόνα του ματς, για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη πρωταγωνιστής ήταν ο Θεοδωρόπουλος, ο οποίος έκανε πέντε επεμβάσεις, κάποιες από αυτές εντυπωσιακές και σίγουρα σωτήριες. 
Οσο για τον Αστέρα, απείλησε λίγο, αλλά τον χτύπησε και η ατυχία, αφού στη διάρκεια του αγώνα προχώρησε σε τρεις αανγκαστικές αλλαγές! Κατά σειρά Μπαντιμπανγκά, Μάσα και Πάρα, στερώντας από τον Βεργέτη επιλογές για να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. 
Μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Αστέρα ήταν η άστοχη κεφαλιά του Πάρα στο 52`, από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο (36`) είχε ένα καλό σουτ που απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ. Ο Αστέρας, μετά τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα, έχει βρει τον τρόπο να προστατεύσει πλέον την εστία του, διορθώνοντας την ανασταλτική του λειτουργία, αλλά πρέπει να κάνει το ίδιο και με την επιθετική για να έρθουν τα γκολ. 
Οι συνθέσεις: 
Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (76` Καράσκο), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κοντοές, Καραμάνος (63` Μαρσελίνιο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μπάλλας (63` Αγκουαζί)
Αστέρας (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (71` Μουνάφο), Μπαράλες, Μπαντιμπανγκά (46` Πάρα, 75` Ζησόπουλος)



Προηγούμενο άρθροΚαίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουρισμού οι επαπειλούμενες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις
Επόμενο άρθροΣύσκεψη στην Τρίπολη για την αξιοποίηση του Μαινάλου
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5