Φούντας στη «Μικτή Ζώνη» της ΔΡΤ 91,5: «Υπέγραψα σε μια ομάδα με μεγάλους στόχους!»

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Ένας από τους νεαρούς Έλληνες παίκτες που έρχονται στον Αστέρα Τρίπολης βλέποντας τη συνεργασία τους με την Αρκαδική ομάδα ως αγωνιστική πρόκληση, αλλά και η ίδια η ομάδα την ίδια ώρα να έχει προσδοκίες από τους συγκεκριμένο παίκτη, αποτελεί και ο Ταξιάρχης Φούντας. Εδώ και λίγες ημέρες ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί μέλος της «οικογένειας» του Αστέρα Τρίπολης και με αφορμή την επισημοποίηση της συνεργασίας του με την «ομάδα των τρένων», μίλησε στην αθλητική εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης. Ο Ταξιάρχης Φούντας μίλησε για τη νέα του ομάδα, για τις φιλοδοξίες του με τον Αστέρα και όχι μόνο, αλλά και για την Εθνική ομάδα.



Για τη μεταγραφή του στον Αστέρα Τρίπολης:
«Ξέρουμε ότι ο Αστέρας είναι μια μεγάλη, πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα και είμαι χαρούμενος που υπέγραψα γιατί έχει μεγάλους στόχους και είναι αυτό που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή».
Για τις αγωνιστικές προκλήσεις που ψάχνει στην καριέρα του και τις διαδοχικές παρουσίες του σε ΑΕΚ, Σάλτσμπουργκ, Λίφερινγκ, Γκρέντιγκ και Πανιώνιο:
«Σίγουρα ψάχνω αγωνιστικές προκλήσεις. Ξεκίνησα από τα 16 χρόνια μου να παίζω στην ΑΕΚ, σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά δυστυχώς βρέθηκα σε μια χρονιά που δεν ήταν η καλύτερή της και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πήγα στο εξωτερικό. Μπορεί να μην σε βοηθάει η τύχη κάποιες φορές, αλλά ξεκάθαρα φταις κι εσύ για κάποια πράγματα και αυτό είναι η αλήθεια. Γύρισα στον Πανιώνιο ο οποίος με βοήθησε πολύ, οι άνθρωποι της ομάδας και ο προπονητής της Μαρίνος Ουζουνίδης. Με βοήθησαν όλοι και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Έρχομαι αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη που είναι μια καταπληκτική ομάδα. Έχει υψηλούς στόχους και μου αρέσει αυτό!».
Στο αν μέσω της συμμετοχής του στον Αστέρα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την καθιέρωσή του στην Εθνική ομάδα:
«Σίγουρα ναι! Αυτό εννοείται! Μέσα από τη δουλειά, την προπόνηση και τους αγώνες, ψάχνεις να κάνει το βήμα παραπάνω και γιατί όχι να έχεις μια θέση στην Εθνική Ελλάδος».
Για τα γνώριμα πρόσωπα που ίσως μπορεί να βρει στον Αστέρα:
«Σε όποια ομάδα και αν έχω πάει, το γεγονός αυτό με χαροποιούσε. Που θα γνωριζόμουν με καινούργιους παίκτες και καινούργια παιδιά, αλλά και ξένους παίκτες. Δεν είχαν πρόβλημα με τη σχέση μου με παίκτες, είτε ξένος είτε Έλληνας. Αυτό θα κάνω και στην Τρίπολη και φαίνεται ότι είναι καλά παιδιά όλα τους και θα με βοηθήσουν να μπω πιο γρήγορα κι εγώ στο κλίμα της ομάδας»
Σχετικά με την άποψή του για τον Γιάννου:
«Θα σας πω προσωπικά πρώτο απ’ όλα για τον Γιάννου ότι είναι ένα πολύ καλό παιδί, γιατί είχαμε συνεργαστεί παλαιότερα. Ήθελε να σε βοηθήσει πολύ μέσα στο γήπεδο και στην προπόνηση και «παιχτικά» είναι ένας πολύ καλός σέντερ-φορ. Βοηθάει, προσπαθεί, βάζει γκολ και πιστεύω ότι θα κάνει καλή δουλειά στον Αστέρα».
Στο αν συμφωνεί ότι έρχεται σε μια ομάδα που ευνοεί το παιχνίδι του, με την επιθετική του φιλοσοφία και το γεγονός ότι ο Αστέρας προσπαθεί να βάλει ταχύτητα στο παιχνίδι του:
«Σίγουρα η ομάδα φαίνεται ότι είναι πολύ γρήγορη από τη μέση και μπροστά και ότι για παράδειγμα με το που κερδίζει τη μπάλα να βγάζει αντεπίθεση. Κι αυτό είναι που μου αρέσει προσωπικά, γιατί έχει καλούς παίκτες και σίγουρα θα έχεις πιο πολλές ευκαιρίες μπροστά να βάλεις γκολ. Κι αυτό με χαροποιεί και μου πηγαίνει εκτιμώ το στυλ του παιχνιδιού. Μακάρι να πάνε όλα καλά».
Σχετικά με το αν μίλησε με τον Στάικο Βεργέτη καθόλου:
«Μίλησα όταν είχα πάει να υπογράψω στην ομάδα. Γνωριστήκαμε λίγο εκεί και είπαμε κάποια πράγματα».
Σχετικά με το γεγονός ότι ο Ταξιάρχης Φούντας αρέσκεται στο να εκτελεί ακόμη και μακριά από την περιοχή προς την αντίπαλη εστία και στο πως αυτό το ποδοσφαιρικό με την καλή έννοια «θράσος» αποκτήθηκε:
«Αυτό είναι αλήθεια ότι το είχα πάντα. Απ’ όπου βρισκόμουν, ακόμη και από το κέντρα ήθελα να σουτάρω. Μου άρεσε… από μικρός λοιπόν είχα αυτό το θάρρος στο σουτ, αλλά όχι να το κάνω συνέχεια. Αν δεν έχει θάρρος να κάνει και κάτι δικό σου δεν μπορείς ίσως να εξελιχθείς σε κάποιους τομείς…
Αναφορικά με το αν παραμένει στο μυαλό του το εξωτερικό…
«Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω βγάλει! Έχω ένα «απωθημένο» γιατί δεν κατάφερε να πετύχω εκεί. Αλλά δεν μένουμε εκεί και προχωράμε. Υπέγραψα σ’ ένα μεγάλο σύλλογο για δύο χρόνια και θα κάνω την προσπάθειά μου να βοηθήσω την ομάδα και μετά τον εαυτό μου και βλέπουμε από εκεί και πέρα τι γίνεται».
Στο αν βλέπει τη συνεργασία του με τον Αστέρα ως ένα μεταβατικό στάδιο μέσα από το οποίο μπορεί να βοηθηθεί και αυτός και μέσα από τις επιτυχίες του Αρκαδικού συλλόγου να κάνει το βήμα παραπάνω για κάτι μεγαλύτερο στη συνέχεια:
«Κοιτάξτε, επειδή ο Αστέρας τα τελευταία χρόνια είναι σε πολύ μεγάλη αγωνιστική φόρμα και σε υψηλούς στόχους, αυτό για έναν ποδοσφαιριστή είναι μια πολύ καλή προοπτική, ώστε να αγωνιστεί στην ομάδα και από εκεί και πέρα να σε δούνε άτομα και ομάδες και σίγουρα αν όλα πάνε καλά μπορείς να κάνει βλέψεις και για κάτι μεγαλύτερο».
Σχετικά με την Εθνική ομάδα, την κακή στιγμή στα Νησιά Φορόε και την προοπτική της:
«Στα Νησιά Φερόε δεν ήμασταν και τόσο τυχεροί. Ήταν άτυχη η ομάδα, γιατί όταν βλέπεις ότι η μπάλα δεν μπαίνει με τίποτα μέσα δεν ξέρεις τι να πεις. Ακόμη και με τα χέρια να βάζαμε τη μπάλα προς τα δίχτυα, κάτι θα γινόταν και δεν θα έμπαινε. Μας πείραξε πολύ που δεν περάσαμε στην τελική φάση του Euro στη Γαλλία και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μέσα από την προπόνηση και τη δουλειά θα κοιτάξουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται για να κάνουμε κάτι καλύτερες στις επόμενες κληρώσεις».
Για το αν έχει στο μυαλό του πιθανούς αντιπάλους στους Ομίλους του Europa League:
«Να σας πω την αλήθεια όχι. Η ομάδα όπως σκέφτεται αλλά κι εγώ, θεωρώ ότι όποιος και να είναι ο αντίπαλος πιστεύω ότι θα δώσουμε το 100% και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όπως η ομάδα πήγε στην Τόττεναμ πέρυσι και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, όντας σοβαρή και στημένη καλά μέσα στο γήπεδο».

Προηγούμενο άρθροΤί λένε Λυκουρέντζος, Καραμανλής, Δελφάκης για το δημοψήφισμα
Επόμενο άρθροΑτελείωτες ουρές στα ΑΤΜ και στην Τρίπολη από πανικόβλητους πολίτες (ph)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5